Opinionsblogg

Fokus på mindre mobiler?

Länge har de som velat ha en mindre mobil blivit bortprioriterade. Apple fortsatte ett bra tag med att göra små telefoner men sen kom iPhone 6 och en mindre topptelefon blev svårt att få tag på om man inte ville ha en Sony. I år släpptes som tur var en iPhone SE som tillfredsställer de som vill ha en mindre Applelur. Men vi som inte vill ha Apple då? Ska vi köpa en ”gammal” Z5 Compact?

 

 Från twitterprofilen @evleaks
 

Sony Xperia X Compact & Xperia XR
Det ryktas nu om att Sony ska visa upp en kompakt modell av sin Xperia X, en mobil som jag personligen gillade. Självaste @evleaks som brukar twittra sanningen innan någon annan har nämligen publicerat bilder på Xperia X Compact. X Compact kommer förmodligen bli precis det som sin äldre bror blev, en mobil som ha allt men inte det absolut bästa – men väldigt nära. Xperia XR kommer enligt mina källor bli en telefon som är motsvarigheten till X Performence med en Snapdragon 820 processor och 4 gigabyte RAM-minne. Ta allt med en nypa salt, men något sånt här kan vi vänta oss. Storleksmässigt kvalar telefonerna förmodligen in på strax större än iPhone 5.

 

 S7 edge
 

Äntligen en liten Samsung!
Detta är bara spekulationer från mig. Samsung mailade mig en bild och skrev ”save the date 8 september kl 09.00-10.00”. Bilden föreställer något som ser ut som en vanlig S7 edge. Men varför sända ut detta med en bild på en S7 edge? Jag tror nämligen att detta handlar om en S7 edge mini. Då S7 edge i år var ganska stor skulle det kunna handla om en mobil med 5,1 tumsskärm, men kanske en än mindre telefon. En mobil med 4,6 tumsskärm, samma specifikationer som S7, skulle med stor sannolikhet bli en storsäljare hos Samsung. Det ryktades även tidigare i år om en S7 med 4,6 tumsskärm. Den 8:e september får vi se vad bilden handlar om, minst sagt spännande. 

Kommentarer

Kommentera