Opinionsblogg

Snart kommer Samsungs Note 7 - ska klå iPhone 7

Apple kommer snart att visa upp en telefon som är otroligt viktig för deras telefonförsäljnings framtid. Deras största konkurrent, Samsung, ska också visa upp en ny telefon som måste slå iPhone 7. Telefonen heter Galaxy Note 7 och har en hel del rykten. Det enda vi vet helt säkert är att den kommer att visas upp den andra augusti, något som kan betyda att Samsung satsar hårt på en OS-kampanj(OS i Rio drar igång den 5:e augusti).

 

Nytt laddningsuttag
Kanske inte låter som världens grej men för mig är det en liten och ack så viktig detalj. USB-C är den nya typen av USB som är bättre på allt och som ska vara likadan i både datorer, mobiler och allt annat. Den största och mest självklara fördelen med den nya typen av USB är att den går att sätta in åt båda hållen, något som många länge avundats Apples telefoner på. Den andra fördelen är att den klarar av mycket högre överföringshastigheter, både när det gäller ren information och när det gäller ström. Vi kan alltså gissa oss till att Note 7 kommer att vara extremt snabb på att laddas.

 
Bild tagen från kontot @evleaks på twitter
 
Ögonscanner - används istället för fingeravtryck
I väldigt många år har det ryktats om att Samsung ska släppa en mobil med ögonscanner. Det har hittills aldrig hänt men chansen är i alla fall större i år. Det finns väldigt trovärdiga rykten om att mobilen ska ha en kamera på framsidan som är gjord för att kunna läsa av din identitet via dina ögon. Enligt informationen som finns i dagsläget ska du då hålla mobilen ca 30 cm ifrån dig, rakt framför ögonen, för att den ska låsas upp. Tyvärr finns det också information om att det kommer att fungera dåligt om du använder linser eller glasögon.
 
Kurvad skärm
År 2014 kom den senaste Noten till Sverige, det var även den första mobilen där du kunde välja en kurvad skärm som tillval. Sen dess har Samsung släppt ytterligare 3 mobiler där kurvad skärm kan väljas som tillval. Nu pekar mycket på att det blir standard och något du inte ens kan välja bort. Den kurvade skärmen är enligt mig väldigt snygg och skön och för att inte ha ett allt för rörigt produktutbud så är det kul att se att Samsung väljer att bara visa upp en modell.
 
 
 
Ny, bättre kamera?
De senaste Samsungtelefonerna i premiumklassen "S" har haft riktigt, riktigt bra kameror. Därför är det lite oroväckande att höra rykten om att Note 7 inte kommer få samma kamera som i Galaxy S7. Det som däremot känns bra är att Samsung verkar kunna det där med kameror och förmodligen kommer att lägga in en ännu bättre kamera. Enligt de senaste ryktena ska Note 7 ha en 13 megapixelkamera på baksidan och en med 5 megapixlar på framsidan. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på att Samsung inte tabbar sig och råkar släppa en kamera som är sämre än den som sitter i de andra topptelefonerna.
 
Jag kommer personligen förmodligen lägga mina pengar på en Note 7 om den inte visar sig vara sämre än väntat. Tycker du det verkar vara en bra telefon? Kommentarsfältet är ditt!

Kommentarer

Kommentera