Opinionsblogg

Top 10 mobiler med bäst batteritid!

Bland det viktigaste i en telefon är hur bra batteritiden är. En telefon kan var jättesnabb, ha en sjukt bra kamera, men har den ett dåligt batteri så är den ändå inte så mycket att ha. Vi svenskar använder även mobilerna allt mer vilket gör att tillverkarna ständigt måste förbättra batteritiderna. Här är listan på vilka mobiler idag som har bäst batteritider. Självklart varierar batteritiderna mycket beroende på hur du använder den, listan visar mobilerna som säljs i Sverige som har bäst batteritid för den som surfar mycket.
 
1. Samsung Galaxy S7 edge
S7 edge är en mobil jag själv använt väldigt mycket och jag personligen har upplevt att den har den bästa batteritiden, vilket även visade sig stämma med de tester som gjorts på mobilen. I skrivande stund sitter jag med min S7 edge utan att ha laddat den under natten och har 41% kvar trots att jag har haft skärmen igång i nästan 3 timmar.
 
 
2. Sony Xperia Z5
Det japanska företaget Sony har varit ett av de bästa företagen på mobiler med bra batteritid väldigt länge. Xperia Z5 släpptes förra året och var inget undantag, tyvärr har deras nyaste mobiler inte riktigt samma uthållighet. Z5 börjar nu reas ut och det är helt klart en mobil som kan fyndas till ett bra pris i dagsläget.
 
 
 
3. Apple iPhone 6S plus
Vissa telefoner har stora batterier, vissa är bra på att använda batteriet sparsamt. 6S plus har lite av båda. I vanliga "lilla" iPhone 6S finns det bara ett väldigt litet batteri, telefonen klarar trots det av att ha en ganska bra batteritid. 6S plus däremot är lika snål på batteriet men har ett mycket större batteri, resultatet blir riktigt bra för dig som användare.
 
 
4. Huawei P9 lite
Den här mobilen har jag själv inte testat så jag vet inte hur bra den är. Men enligt de tester som gjorts på den ska batteritiden vara väldigt bra. Det är dessutom en ganska billig telefon till skillnad från många andra telefoner på den här listan.
 
 
5. Samsung Galaxy A5 (2016)
Inte nog med att nya Galaxy A5 är Samsung bästa mid-range(mellanklass) telefon någonsin, telefonen har också visat att den har en ruskigt bra batteritid. Den kostar kanske lite mer än Huaweitelefonen på plats 4, men en prislapp på ca 3 500 kronor är inte så farligt för en mobil i dagens samhälle.
 
 
6. Sony Xperia Z5 Compact
Z5 Compact är väldigt unik på listan då det är den enda telefonen förutom iPhone SE som har en skärm som är mindre än 5 tum. Det gör att skärmen drar mindre batteri än vanligtvis. Z5 Compact har trots att mobilen är så liten ett väldigt stort batteri, därav är den inte så slimmad.
 
7. Apple iPhone SE
Apples nya minitelefon iPhone SE har precis samma design som gamla iPhone 5 och därav fortfarande ett väldigt litet batteri, minst på hela listan. Tack vara sin lilla skärm och Apples duktiga programmeringspersonal är iPhone SE en mobil att lita på när det gäller batteritiden.
 
8. Samsung Galaxy S6 edge +
En grymt telefon som har ett och ett halvt år på nacken, det betyder att den också börjar bli lite billigare. Tyvärr börjar den också bli svår att hitta så det gäller att skynda att slå till på den här bjässen.
 
9. Samsung Galaxy J5 (2016)
De lite billigare mobilerna från Samsung har de senaste åren blivit mycket mer kompetenta och snabba. Även om designen fortfarande är riktigt plastig så får man en telefon med en bra skärm och uppenbarligen en riktigt bra batteritid.
 
10. Huawei P9
P9 är en telefon jag testat ganska nyss. P9 är också en av Huaweis bästa telefoner och är bra rustad för framtiden med bl.a. ett laddningsuttag av modernaste modell. Batteritiden är ytterligare en styrka som gör telefonen väldigt attraktiv.

Kommentarer

Kommentera