Opinionsblogg

Här är iPhone 7 och 7 plus!

Som vanligt släpps årets största tekniknyheter i september, nämligen årets nya iPhones! I år heter de iPhone 7 och iPhone 7 plus där 7 plus är ungefär samma telefon men större och med en lite bättre kamera. Minnesalternativen är numera 32, 128 och massiva 256 gigabyte, trots det är priserna förmodligen oförändrade från iPhone 6S, som nu går ner i pris. Färgerna till årets modeller är "Jet Black", svart, silver, guld och "Rose Gold". Men notera att den nya färgen "Jet Black" inte finns i alternativet 32 gigabyte. Mobilerna kommer till Sverige den 16 september.
 
iPhone 7
 
Uppfräschad design
I designväg har det som väntat inte hänt så mycket, telefonen har ungefär samma design som förr även om skillnaderna bör vara tillräckligt stora för att kunna se skillnad. Det som däremot blivit en stor skillnad är att de nya telefonerna är vattentäta, något som var väntat, men fortfarande väldigt kul att höra. Hemknappen har även den fått sig en uppfräschning och går nu inte att trycka ned. Knappen känner nämligen av när du trycker den hårdare och en ny, kraftigt förbättrad, vibrationsmotor vibrerar för att simulera ett tryck. Skärmen har också den fått sig en uppdatering i båda telefonerna. Den är något ljusstarkare och visar bättre färger än förr.
 
 
 
Bättre kameror
Upplösningen på selfie-kameran är nu 7 megapixel istället för 5, så mycket mer om den kameran sa inte Apple. Den stora nyheten är istället på baksidan. Hos iPhone 7 har 12 megapixelskameran fått OIS, något som gör att kameran kan ta skarpare bilder även om du råkar skaka telefonen något. Kameran har fått en lins som släpper in mer ljus vilket gör att kameran borde vara mycket, mycket bättre i dåligt ljus. Utöver det kan kamerorna fotografera i formatet RAW, vilket betyder att inga detaljer kompromissas bort över huvud taget. Detta läge är att föredra om du är lite mer på den professionella sidan.
 
I iPhone 7 plus finns självfallet samma kamera som i den mindre telefonen, men nu med ytterligare en kamera. Den andra kameran är mer inzoomad, så numera kommer du kunna zooma 2 gånger utan att tappa någon kvalitet överhuvudtaget. Kameran får också en mjukvarufunktion som gör att bakgrunden till det du fokuserar på blir suddig. Ska vi lita på Apples bilder så ger detta ett otroligt bra resultat.
 
iPhone 7 plus
 
Inget hörlursuttag?!?
Apple tar för första gången i sin mobilhistoria bort den klassiska hörlursuttaget. Istället får du använda laddkontakten för att lyssna på musik, något som gör att du får trubbel när du ska ladda mobilen samtidigt som du lyssnar på musik. Högtalarna du får med är självfallet kontruerade med lightningkontakt och det borde även betyda att ljudet i högtalarna blir snäppet bättre. Apple är också snälla och slänger med en adapter så att du kan använda dina gamla hörlurar. När det gäller högtalarna har de ändrats och nu har du som iPhoneanvändare en på toppen och en på botten, de ska även klara av dubbelt så hög volym som förr!
 
Bättre batteritid och snabbare
Som vanligt är varje ny iPhone snabbare än den förra, så också här. Apple skröt om att iPhone 7 är 120 gånger så snabb som den första iPhone, kanske inte så imponerande, men roliga siffror. Batteritiden är även den bättre i iPhone 7. Har du en iPhone 6S kan du förvänta dig 2 timmars mer användning än förr. Byter du från 6S plus till 7 plus kan du vänta dig 1 timme mer i användningstid.
 
Vad tycker du om nya iPhone 7? Är det din nästa telefon?

Kommentarer

Kommentera