Opinionsblogg

Samsung Gear VR - se konserter live!

Nu i lördags hände något speceillt och kanske lite smått historiskt. Det var nämligen så att det gick att, för första gången i norden, gick att se en livestreamad konsert i virtual reality. Konserten sändes från nobelberget i Stockholm och artisterna som framträdde var Adam Tensta, Silvana Imam och MIchel Dida. Jag såg själv konserten från en Samsung Gear VR med en Galaxy S7 inkopplad. Upplevelsen är självfallet något annorlunda, inte vad man är van med. Kvaliteten var tyvärr ganska låg och det krävs förmodligen ett internet som är av typen bättre för att få riktigt bra kvalitet. Men med bättre uppkoppling och favoritartisten som spelar skulle detta kunna vara något som är en extremt häftig upplevelse.
 
 
 
Är Virtual Reality framtiden?
Samsungs Gear VR är ganska enkel och smått genialisk. Istället för att köpa en svindyr Oculus Rift för över 5000 kronor så köper man en Gear VR för runt tusenlappen. Någon skärm eller processorkraft ingår inte, men har du en modern och lite dyrare Samsungtelefon kopplas den in och används för detta. Just nu är apputbudet i VR ganska dåligt, men oavsett så blir det en skojig upplevelse. Det fungerar utmärkt att se youtubevideos i VR vilket gör att det finns gott om material förutom appar. De flesta apparna är inget speciellt men vissa sticker ut. Att vara i närheten av en dinosarie kändes oerhört verkligt och smått läskigt. Att åka berg-och-dalbana kändes riktigt verkligt det med även om både jag och min kompis fick en känsla av illamående när det började gå fort. Detta gjorde förstås att det kändes ännu mer verkligt.
 
 
Just nu måste jag säga att Virtual Reality i form av Samsung Gear VR är en billig leksak som inte kommer att användas jättemycket. Men kan Samsung få igång apputvecklandet är potentialen grym och då tror jag att detta skulle kunna bli mer än en leksak. Har du dessutom köpt en Gear 360 så kan nog användandet för Gear VR redan nu komma att bli mycket häftigare.

Kommentarer

Kommentera