Opinionsblogg

Rykten om G6 - sägs ha trådlös snabbladdning

LG´s flaggskepp förra året var med viss tveksamhet LG G5. De släppte ju även bland annat LG V20 som på pappret såg trevligare ut, precis som försäljningssiffrorna. Men LG G5 var ändå tänkt att bli den mobilen som alla skulle vilja köpa. Så blev det inte riktigt och nu får LG ladda om med G6.

G6 väntas komma ut på Mobile World Congress i Barcelona den 26 februari och kommer förmodligen kosta cirka 6 000 kronor. Det ryktas om att telefonen kommer att ha en gigantisk 5,7 tum stor skärm. Väldigt stor för att vara en telefon till för den stora massan. Andra rykten är att den precis som G5 kommer att ha dubbla kameror med olika typer av zoom, något som är väldigt roligt och som vi hittar i föregångaren G5 och i iPhone 7 plus.

 Så här kan G6 se ut. Källa: @Onleaks
 

Ingen modulär design

G5 var ganska kontroversiell med en design där du kunde byta ut nederdelen av telefonen. Det var lite krångligt och gjorde att telefonen kändes lite som en leksak. G6 däremot verkar få en betydligt lyxigare design än G5 och den modulära designen har nog LG valt att skippa. Detta betyder också förmodligen att LG äntligen kan släppa en telefon som är vattentät, något som uppskattas. Den stora skärmen G6 kommer att få ryktas också få endast minimala kanter runt sig, så att skärmen tar upp i princip hela framsidan.

Utbytbart batteri

Trots en modernare design och vattentäthet ryktas det om att G6 får ett utbytbart batteri. Detta ser jag som en fördel, framförallt om du är den som vill kunna ha mobilen väldigt länge och inte behöva byta ut den när batteriet är dåligt. LG har även sagt att de kommer ha värmerör som för bort värme från batteri och andra komponenter för att mobilen ska bli både säkrare och svalare.

 Så här såg LG G5 ut.
 

Hörlursuttaget?!?

Nej, hörlursuttaget blir kvar, i alla fall om man ska lita på ryktena. Skönt! Något som LG faktiskt ryktas tillföra telefonen och något som kan bli en speciell sak som får folk att köpa telefonen är snabbladdning trådlöst. Här snackas det om en trådlös laddare som kan ladda upp batteriet till hälften på 30 minuter, spännande. Däremot är frågan om varför en mobil ska laddas trådlöst, du måste ju ändå lägga den på någon typ av platta. Det betyder att även om det är trådlöst har du mer frihet när mobilen sitter fast i en sladd och du i alla fall kan röra runt mobilen litegrann.

Hoppas du tyckte ryktena var intressanta. Nu är det bara att vänta med spänning så får vi se vad LG presenterar i slutet på månaden.

Kommentarer

Kommentera