Opinionsblogg

Det bästa abonnemanget - under 100 kr!

Någon som tycker de svenska mobilabonnemangen är billiga? Inte jag i alla fall, jämför man med till exempel Finland så har vi svindyra abonnemang. Men om man vill ha ett billigt abonnemang då, vilket ska man ha då? Här är de bästa abonnemangen våra operatörer har att erbjuda för under 100 kr i månaden.

Tele2

Tele2 har inte något abonnemang under 100 kronor i månaden. Faktum är att deras billigaste abonnemang kostar 199 kronor i månaden och då får du visserligen fast pris, men endast 0,5 GB surf.

 

Comviq

Vill man ha ett riktigt bra lågprisabonnemang är det ofta Comviq som erbjuder det bästa. De har ett abonnemang som heter Fastpris Mini som kostar 95 kronor i månaden. Här får du fria SMS, 200 minuter samtal, och 1 GB surf. 1 GB surf för det priset tillsammans med fria SMS är otroligt bra, men ringer du mycket lär 200 minuter bli ganska tight.

Telia

Precis som Tele2 är Telia inget direkt lågprisabonnemang. Telias lågprisvarumärke är nämligen Halebop. Är man ändå sugen på Telia erbjuder de Mobil Rörlig för 99 kronor i månaden fria SMS, 0,2 GB surf och samtal som kostar 99 öre i minuten och 99 öre i öppningsavgift. Det här erbjudandet är med andra ord sämre än Comviqs på alla sätt och vis. Dessutom tar Telia 250 kronor i uppläggningsavgift… Ska man erbjuda någon för under 100 lappen bör det väl åtminstone vara bra? Skärpning Telia!

Halebop

 

Rubbet Mini kostar i dagsläget 99 kronor i månaden, alltså lika mycket som Telias Mobil Rörlig. Här har du dock möjligheten att spara surfen till nästa månad. Dessutom har du 1 GB surf, 500 stycken SMS eller MMS och 50 stycken samtal. Som jag ser det finns det alltså ingen anledning överhuvudtaget att välja Telia istället för Halebop. Frågan är om inte Halebop till och med är mer prisvärt än Comviq?

 

Telenor

 

Telenor är i mina ögon den lyxigaste operatören. Deras surf ingår inte bara i Sverige utan även i EU och Thailand. Däremot är de förskräckligt dyra, deras billigaste abonnemang kostar 249 kronor i månaden. Då får man fria samtal, SMS och MMS, men bara 1,5 GB surf…

 

Vimla

Som tur är har Telenor ett lågprisalternativ som heter Vimla. Vimla erbjuder halva priset de första tre månaderna. Dessutom får du 20 GB surf när du tecknar abonnemanget, och precis som hos Halebop kan du spara den oanvända surfen, men även dina oanvända SMS och samtal. För 100 kronor i månaden får du 2 GB surf, 60 samtal och 600 SMS eller MMS. Inte fria SMS som hos Comviq, men dubbelt så mycket surf. Är du student, under 18 år, eller över 55 år får du dessutom 1 GB extra surf i månaden. Det känns med andra ord som att Vimla är det bästa abonnemanget!

Tre

Tres abonnemang är huvudsakligen ganska dyra, men ett av deras abonnemang kostar mindre än 100 kronor, det kallas 3Pott. 3Pott kostar 99 kronor i månaden och här har du 99 kronor att förbruka varje månad. Däremot kostar samtal 69 öre i minuten, SMS 69 öre styck, men surfen är i alla fall 0,5 GB. Det finns helt klart bättre alternativ, men använder du knappt mobilen så är 3Pott ändå ett helt okej val.

Hallon

 

 

 

 

Hallon är Tres budgetabonnemang, och deras huvudkonkurrent är förmodligen Vimla. Deras abonnemang LITEN kosta 99 kronor i månaden, men precis som hos Vilma får du halva priset de första tre månaderna. Här ingår 2 GB surf, fria SMS och 60 samtal. Dessutom får du 50 GB surf från början som du sparar hur länge du vill och som börjar användas när dina 2 GB tar slut. Här är det riktigt jämnt med Vimla, men Hallon tar hem det eftersom de har fria SMS. Det prisvärdaste abonnemanget för under 100 kronor är med andra ord Hallon!

Kommentarer

Kommentera