Blogg

Samsung släpper ny klocka!

Idag visade Samsung upp sin nya klocka - Gear S3. Förra versionen S2 var en klocka som blev mycket uppskattat, inte minst av mig. S3 verkar inte vara så mycket nytt, men mer en vidareutveckling. Designen är numera mer premium och det ska enligt Samsung vara svårt att se att det är just en smartwatch.
 
 
 
Kommer i två versioner
Alla vill inte ha likadana klockor, vissa vil ha stilrenare och vissa vill ha lite sportigare. Samsung visar därav upp både frontier och classic. Frontier har den mer sportigare looken med classic har en mer stilren design. Båda är vattentäta och tål stötar bra, men frontier klarar också extrema temperaturer. Adam Fors som är marknadsföringschef för Samsung i norden berättade under eventet att klockan till och med ska gå att basta med. Glaset ska även vara väldigt tåligt och vara gjort av typen Gorilla Glass SR+.
 
 
 
Spotify!!
Länge har klockor gått att ta med sig på springrundan men Gear S3 gör det bättre än tidigare. Förutom vanlig GPS känner den även av hur högt upp du är och kan också visa upp den hastighet du springer i. Dessutom går det att installera spotify på den och stoppar du i ett SIM-kort i den kan du därigenom streama musik till dina bluetoothörlurar. Den har också till skillnad från föregångaren högtalare så att du ska kunna prata i telefon i den.
 
 
 
Always on display
En större nackdel med smarta klockor överlag är att skärmen inte kan visas hela tiden utan att batteriet blir dåligt. På eventet berättade Samsung att Gear S3 har "always on display", hur mycket det drog på batteriet höll man tyst om. Batteritiden sa de skulle vara mellan 3 och 4 dagar, men jag antar att skärmen då är avstängd. Ytterligare en spännande sak är att själva armbandet har industristandarden på 22 mm, något som gör att du kan sätta på i princip vilket armband som helst.
 
Låter klockan spännande? Jag hoppas att jag ska kunna testa den snart.

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kate...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste m...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mi...