Blogg

Nya smarta prylar - som du inte trodde fanns!

Utvecklingen av tekniken går i en rasande fart framåt och snart är inte bara våra mobiler smarta utan även saker som vi aldrig skulle tro bli smarta, som blomkrukor. Här är ett axplock av några nyheter som snart kan komma att bli en del av våran vardag.

 
 
 

Smart blomkruka

Svårt att tro men blomkrukor kan faktiskt vara smarta. Blomkrukan som nu finns på marknaden kallas för Parrot Pot och håller koll på jordens fuktighet och näringsnivå. Med hjälp av en app kan du då få hjälp med att hålla koll på blommorna och få råd om hur du gör för att de ska må bra. Den kostar kanske lite mer än en vanlig kruka men kan ändå passa bra som julklapp för vissa. Priset är cirka 1490 kronor.

 
 
 

Smart klocka - för barn

Barn är kanske mer lämpade för en att hantera en klocka än en mobil. Jag har inte själv barn men kan tänka mig att mindre barn ofta inte går att nå på grund av att de spelat slut på batteriet eller helt enkelt förstört mobilen på annat sätt. Klockan vid namnet Tinitell ska hjälpa föräldrarna mer än en mobil. Den har en inbyggd GPS så att du som förälder alltid ska kunna veta vart barnet är. Klockan går att ringa med och då endast till nummer som är inställda av föräldrarna. Dessutom är klockan både stänk och dammtålig så att den ska tåla lite tuffare miljöer som lek i skolans sandlåda. Priset är cirka 1499 kronor.

 
 
 

Produkten för sig som tappar bort saker

Är du den som efter en kväll hemma hos kompisar ständigt får leta upp saker som din plånbok? Eller helt enkelt inte riktigt vet vart du lagt något när du ska upp till jobbet? Då är The Slim förmodligen något som kan hjälpa dig i vardagen. The Slim är lika tunn som två kreditkort och får därför plats i saker som plånbok eller handväska. Från din telefon kan du då ringa bluetoothspåraren och befinner den sig inom 30 meter spelar den upp en hög ton så att du kan hitta den, smart! The Slim kostar cirka 350 kronor.

 
 
 

Rädd för att tappa bort hemnyckeln?

Är du rädd för att dina nycklar kommer bort eller vill du helt enkelt vara väldigt modern? Då finns Glue Home. Med Glue Home får du en app i telefonen från vilken du smidigt kan låsa upp och låsa ditt hem, med andra ord en digital nyckel. Här kan du bestämma vilka som ska ha tillgång till din digitala nyckel och vid vilka tidpunkter. I appen kan du se vem som använt nyckeln och när, smidigt och modernt. Priset är cirka 3000 kronor.

 

Låter produkterna intressanta kan jag avslöja att de redan finns tillgängliga hos Media Markt!

 

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista ti...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategor...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med ...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mig ä...