Blogg

Första intrycket av Sonys nya mellanklassmobil

Jag har tidigare testat Galaxy A3 2017, en mobil som kan ses som en av huvudkonkurrenterna till Sony Xperia XA1. Mobilerna skiljer sig åt markant men kostar ungefär lika mycket, därför är det väldigt spännande att nu testa Xperia XA1. XA1 landar i butikerna den 17 maj och kommer att kosta cirka 3000 kronor, här är mina första tankar om den.

Skärm som går från kant till kant

Precis som föregångaren Xperia XA går skärmen från kant till kant. På framsidan har vi bara två större ytor ovan och under skärmen, men på sidorna av skärmen finns det ingenting. Det är riktigt snyggt och känns modernt. Att mobilen inte blir så bred utan mer avlång känns också trendigt och gör att den lägger sig skönt i handen. Både över och under skärmen har Sony något som ser ut som två högtalare, men Sonys design ljuger och högtalaren sitter på undersidan av telefonen, och den imponerar tyvärr inte. Till skillnad från Samsung Galaxy A3 2017 saknar även XA1 både vattentäthet och fingeravtryckssensor. Visst är A3 lite dyrare, men det hade varit härligt om Sony hade lyckats lägga in detta i mobilen ändå.

Grym kamera

Sony Xperia Z5 hade en kamera som för den absoluta premiumklassen var sådär. XA1 ärver den kameran, men att ha den kameran i en billigare mobil gör XA1 till mycket intressant. Visst, Sony har skippat lyx som 4K inspelning och slowmotion, men är du ute efter att ta bilder kan det bli riktigt bra. Efter att snabbt ha testat kameran tycker jag den gör ett oerhört bra jobb, men har precis som hos Z5 problem längst ut på kanterna av bilden. Kanterna blir ibland lite snea, vilket kan bero på att kameran har en otrolig vidvinkel. Ibland, vid sämre ljusförhållanden, får även kanterna ett blått brus. Men överlag, för prisklassen, är det en otrolig kamera. Dessutom har XA1 en kameraknapp!

Det kommer att bli roligt att testa XA1 mer ingående för att se om det är en bättre telefon än A3 2017, håll utkik för ett test!

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista ti...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategor...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med ...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mig ä...