Blogg

Nya LG G6 - med dubbla kameror

Förra årets LG-flaggskepp vart mindre lyckat, vi pratar om LG G5 som fick en hel del annorlunda saker, som bland annat en utbytbar bottendel. LG G6 går tillbaka till det traditionella vilket jag anser bra, G5 var inte riktigt någon höjdare även om den var rolig. Tanken med LG G6 är att det ska vara en premiummobil som ändå ska vara något billigare än resten, men något pris har vi ännu inte fått i Sverige.

 

En ny typ av skärm

LG ville i G6 få in en så stor skärm så möjligt i en ganska medelstor mobil. För att göra detta så valde man att göra skärmen lite längre än vanligt, det betyder att skärmen i G6 är ovanligt avlång. Det kan ställa till det lite med vissa appar, men kommer nog förhoppningsvis inte orsaka för stora problem. Upplösning är hög med 2 880 * 1 440 pixlar och skärmen fixar även HDR vilket i princip betyder bättre färger. Den 5,7 tum stora skärmen ska även vara väldigt ljusstark och enligt youtubern Marques Brownlee som redan testat telefonen är skärmen ruskigt bra.

 

LG tar sin design till nästa nivå

Mobilvärldens design har de senaste åren gått från plast till glas och metall. Den enda tillverkaren som inte riktigt hoppat på det tåget är LG. När det gäller designen har nu LG valt att lägga metall runt sidorna och glas av bästa kvalitet på fram och baksida. Storleksmässigt är mobilen ungefär 1 cm längre än iPhone 7 och en halv cm bredare. Självfallet hittar vi både hörlursuttag och det moderna ladduttaget USB-C på LG G6 som betyder att du kan sätta i laddsladden åt båda hållen. Fingeravtryckssensorn har LG valt att placera på baksidan. Något som dessutom har premiär i en LG mobil är vattentäthet, något som tidigare varit svårt att fixa eftersom det funnits batterilucka. En nackdel som nämnts med G6 är att högtalaren som sitter på botten av telefonen ska vara av det sämre slaget.

 

Dubbla kameror

På baksidan finns det två kameror, båda har 13 megapixels upplösning. Den ena är en vanlig kamera medans den andra är en vidvinkelkamera, så att du kan få med extremt mycket i bilden. Detta gör att du kan zooma emellan kamerorna, och vidvinkelkameran är faktiskt riktigt rolig att hålla på med, man får med hur mycket som helst i en bild. Dessutom finns laserautofokus så att kameran får en otroligt bra fokus när det gäller objekt som är på ganska nära håll. Filmar gör telefonen i 4K, och detta är möjligt med både vidvinkelkameran och med den vanliga. Slowmotioninspelning sker endast i 120 bilder per sekund vilket får ses som lite halvdant, iPhone 7 filmar i 240 bilder i sekunden medans Sony Xperia XZ Premium gör det i 960 bilder i sekunden. Kameran på framsidan är endast på 5 megapixlar men är även den i vidvinkelformat så att du kan få med extra mycket.

 Den inbyggda röstassistenten
 

Kunde haft större batteri

Batteriet är på 3 300 mAh, detta är inte stort och inte litet med tanke på telefonens storlek. Med tanke på den fruktansvärt dåliga batteritiden i LG G5 har vi dock inte mycket att hoppas på i LG G6, batteriet är bara lite större medans skärmen är mycket större. Däremot finns det snabbladdning, är telefonen död går den att ladda upp till hälften på 32 minuter och fullt på 96 minuter enligt LG’s officiella siffror.

Minnet i telefonen är 32 GB stort, tillräckligt för de flesta och om inte så finns det plats för minneskort. Hårdvarumässigt så finner vi den ganska gamla processorn Snapdragon 821 och 4 GB RAM, detta är inte det absolut bästa på marknaden, men det är tillräckligt bra grejor för att ingen ska behöva klaga. G6 har även en inbyggd röststyrd assistent, som ska vara väldigt bra, den kallas Google Assistent. Just nu finns den endast i Googles egna mobiler, men tack vare att LG samarbetar ganska mycket med Google så har G6 begåvats med denna. Tyvärr fungerar den endast på engelska och några andra större språk.

Sammanfattningsvis verkar G6 vara en ganska bra telefon. Förhoppningsvis får jag testa denna snart och då blir det intressant att se om batteritiden håller måttet, för det är en sak den här telefonen skulle kunna falla på. Annars ser jag fram emot en telefon med en grymt bra skärm och även en kamera som är roligare än de flesta andra.

Håll dig uppdaterad på bloggen, har du frågor och önskemål är kommentarsfältet ditt!

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista ti...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategor...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med ...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mig ä...