Opinionsblogg

Vad tror vi selfien används till om 5 år?

Mobilkamerorna är idag väldigt bra och kan på många sätt ersätta den vanliga kompaktkameran. Men det är inte bara vanliga traditionella bilder som man kan använda kamerorna till, Sony har nämligen undersökt nya områden med 6 500 deltagare i en undersökning. Resultatet är en topp 10 lista med de områden de intervjuade tror att selfien kommer att hjälpa till inom fem år:

1.      Dejting

 

Med en selfie på den du dejtar ska du kunna ta reda på om han eller hon upplever dejten som bra eller dålig. Detta genom att mobilen analyserar pupillerna och kroppsspråket.

2.      Träffa din läkare via videosamtal

Kanske är detta framtiden, ett första snabbt läkarsamtal genom mobilen. Blir förmodligen både smidigare och billigare. Kanske kan till och med mobilen varna om du har problem med pulsen och liknande.

3.      Selfie för att göra bankärenden

Jag personligen tror inte så väldigt mycket på det här. Men det tredje mest populära att tro är att selfien kommer att agera som lösenord vid bankärenden. Jag personligen tror att fingeravtryck är framtiden på det området.

4.      Mobilhållare för selfies på berg-och-dal-banor

Ungefär hälften av studiens deltagare skulle vilja ha mobilhållare som tar bort vibrationerna när man åker roller-coaster så att man kan ta härliga selfies eller fimer. Kul idé!

5.      Hjälpa till med träningen

 

Om man filmar sig själv när man tränar kan mobilen analysera rörelsemönstret och sen ge tips på förbättringar för att exempelvis marklyftningen ska fungera bättre och ge bättre resultat utan skador.

6.      Perfekt klädstorlek

Här är idén att man ska stå i ett provrum i underkläder medans kameror tar selfies. Bilderna analyseras sedan och identifierar kroppen. Sedan ska man kunna beställa kläder som är i perfekt storlek. Detta låter verkligen som framtiden!

7.      Shoppingassistent

 

Prova ett klädesplagg och ta en selfie, sen kan mobilen analysera kläderna, visa upp den i andra färger och hur den ser ut i en annan outfit.

8.      Delas din selfie får du rabatt!

Om du exempelvis är på ett nöjesfält och delar en selfie ska du kunna få rabatter eller få åka en gratis gång. Med den här idén blir alla vinnare, du får åka mer och nöjesfältet får billig reklam.

9.      Drönarselfies

 

Det är inte alltid lätt att ta selfies i sportiga situationer. Tänk dig då att kunna ha en drönare som följer efter dig när du exempelvis kör skidor, och sen tar coola selfies i coola vinklar.

10.   Selfie som nyckel till bil och hem

Framtiden kan vara att man med hjälp av en selfie kan ta sig in i sin bil eller sitt hem. Läskig utveckling tycker jag, inte kul om man ha en look-a-like här. Men lyckas systemet så kan det faktiskt bli användbart.

Kommentarer

Kommentera