Opinionsblogg

Billigare sporthörlurar från JBL i test!

Är du precis som jag i behov av hörlurar som sitter bra när du springer/tränar och samtidigt tål vatten och svett? Jag har testat ett par hörlurar som kanske inte är de bästa, men de är billiga och fungerar bra. Hörlurarna heter JBL Reflect mini och går att få för ungefär 500 kronor.

 

 

Flertalet olika passformer

Hörlurarna levereras i snygg förpackning med flera olika öronpluggar. Två av dem är gjorda för träning och då är det självfallet en liten gummiflärp som sticker ut så att den sitter skönt i örat. Dessa två är i olika storlekar beroende på hur stort ditt öra är. Det kommer även med två vanliga in-era-pluggar i två olika storlekar om du nu föredrar dessa. På Reflect mini finns självfallet också en mikrofon och även en knapp där du kan pausa/spela upp musik. Hörlurarnas namn ”reflect” kommer från att sladden reflekterar ljus i mörkret så att du syns lite bättre, kanske inte något jättenödvändigt, men det är ingen nackdel i alla fall.

 

Inte det bästa ljudet

Detta är nog de billigaste vattentäta hörlurarna som går att få tag på. Med andra ord är ljudet kanske lite bortprioriterat och kvaliteten på ljudet är knappast bättre än vad man förväntar sig, men den duger helt klart för den utan högre krav. När man dessutom springer så tycker jag personligen att ljudet inte är så viktigt, bra ljud skulle ända förstöras av att det låter en del i huvudet av att man andas så intensivt under träningspasset. Vill du använda hörlurarna utanför träningen med bra ljudkvalitet bör du kanske fundera på några andra. Dessutom så brusade hörlurarna lite i början när sladden böjdes fram och tillbaka, men detta försvann efter ett tag, så oroa dig inte för detta.

Sammanfattningsvis måste jag säga att reflect mini duger bra för ett träningspass, huvudsakligen för att de sitter riktigt bra i öronen och att de tål svett. Att de inte kostar så mycket för att vara träningshörlurar gör dem till ett riktigt bra alternativ för de som inte har de högsta kraven på ljudet.

Kommentarer

Kommentera