Blogg

Kameratest S8 vs. P10 - dåligt ljus

Bland det svåraste för kameror är när ljuset inte är det bästa. Det kan vara att det finns både mörka och ljusa partier i ett foto, ett problem som oftast kan lösas genom att använda HDR-funktionen. Ett annat problem är att det helt enkelt är väldigt begränsat med ljus, som på natten. För att komma tillrätta med detta kan man använda fotolampa, men då blir ofta ljuset onaturligt. Därför är det viktigt att kameran från början är duktig på att fånga upp det lilla ljus som finns. Bland de bästa kameramobilerna som finns idag är Samsung Galaxy S8 plus och Huawei P10 plus. Här testas dem båda i dåligt ljus.
 
P10:
P10 lyckas fånga upp de ljusaste områdena, nära kameran, på ett bra och naturligt sätt. Längre bak i bilden blir det dock ganska svart. De rörliga objekten blir helt naturligt ganska suddiga, kameran behöver nämligen ett tag på sig att fånga in det lilla ljuset som finns tillgängligt.
 
S8:
S8 ljusar upp bilden ordentligt och bilden ser faktiskt nästan ljusare ut än vad det var i verkligheten. Husen i bakgrunden syns tydligt, till skillnad från hos P10 där de inte syns alls. Bilarna blir precis som hos P10 suddiga.
 
Vilken bild som blev bäst avgör du bäst själv. Den naturligaste skulle jag säga är från P10 medans S8 klarar av att fånga upp mer ljus. Jag har också förstorat upp bilderna för att kunna jämföra mer i detalj.
 
P10 förstoring:
 
S8 förstoring:
 
Här blir båda bilderna ungefär lika skarpa, möjligen är S8 något skarpare. Däremot är bilden betydligt ljusare i S8 och vi kan därmed se fler detaljer. Titta på ramen på cyklarna, hos P10 syns det knappt att det står något där medans man hos S8 nästan kan urskilja enskilda bokstäver.
 
Bilderna är tagna från min semester i Miami, det kommer fler tester snart. Jag kommer åka kryssningsfartyg när jag skriver kommande inlägg, det är oklart om internetet på fartyget klarar av att blogga, så det finns en risk att blogginläggen kommer med en viss fördröjning.

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista ti...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategor...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med ...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mig ä...