Opinionsblogg

Motorola släpper ny mobil - föregångaren har världens bästa batteritid

Enligt tester ska den mobilen med bäst batteritid just nu vara Moto Z Play. Det är en fantastisk mobil som har stora likheter med Moto Z. Nu kommer Motorola Moto Z2 Play som ska vara en modernare version av den äldre Z Play.

Moto mods

Det som gör att Lenovos Moto-mobiler skiljer sig från mängden är att de har något som kallas Moto mods. Det är tillbehör som du kan sätta på baksidan av telefonen via magneter. Sedan tidigare finns det både högtalare, kamera och en projektor som tillbehör. I samband med Moto Z2 Play nu kommer till marknaden släpps nya tillbehör. Dessa är Moto Gamepad, som förutom att den laddar telefonen från sitt inbyggda batteri även tillför spelkontroller, med bland annat dubbla joysticks, på sidan av skärmen. Nytt är även JBL Soundboost 2, en ny bättre högtalare, Moto TurboPower Pack, en laddare som laddar upp batteriet till hälften på 20 minuter, och Moto Style Shell, ett skal som tillför möjlighet att ladda trådlöst.

Tunnare, lättare, snabbare

Förra Moto Z Play var redan den oerhört tunn och mätte endast 7 mm. I Z2 Play har Lenovo hyvlat av 1 mm vilket betyder att Z2 Play är otroligt tunn. Bortsett från att telefonen är smal så är den ganska stor, den har nämligen en skärm på 5,5 tum på framsidan, lika stor som på iPhone 7 plus. Både designen och skärmen väntas vara riktigt moderna, men en stor skärm kombinerat med tunn design har betytt att batteriet fått minskas i storlek med 15 %, detta tillsammans med en processor som trimmats upp något gör förmodligen att Z2 Play inte kan visa upp en lika bra batteritid som sin föregångare.

Superfokus i kameran

Kameran på 12 megapixlar har i Z2 Play blivit begåvat med ett väldigt lågt bländarvärde. Detta gör att mobilen kommer få grymma egenskaper i mörker och att man vid fokus kommer få skärpa och bakom motivet få en bakgrund som är sådär snyggt suddig. Fokusen har dessutom förbättrats. Lenovo har lagt in en laserfokus som kan fokusera på 5 meters avstånd. Detta betyder en oerhört snabb fokusering, oavsett om det är ljus eller inte(laser fungerar utmärkt i mörker). Utöver detta har Lenovo även lagt in dubbla fotolampor på både fram och baksida.

Smartare fingeravtryckssensor

Fingeravtryckssensorn som i Moto Z2 Play sitter under skärmen är inte bara en vanlig fingeravtryckssensor, den assisterar även som en smart yta. Den kan förutom att känna av ditt fingeravtryck reagera på fyra olika saker; svep vänster för att gå tillbaka, svep höger för att se senaste använda apparna, tryck för att komma till hemskärmen och håll in för att låsa telefonen. Om det blir jobbigt eller smidigt att göra allt detta med en knapp återstår att se.

Vi vet inte så väldigt mycket om Z2 Play. Det blir förmodligen en telefon som kostar kring 4000 kronor precis som sin föregångare. Det är lite synd att Lenovo valt att minska batteriet, men i övrigt verkar detta vara en grym telefon. När telefonen landar i butikerna är lite oklart i dagsläget, men vill du se ett test av mobilen bör du definitivt följa min blogg!

Kommentarer

Kommentera