Opinionsblogg

Sony släpper ny phablet - som är väldigt billig

Sony har hittills varit en av de mobiltillverkare som lyckats pumpa ut flest modeller i år. Tills igår hade de redan hunnit släppa Xperia XZ Premium, Xperia XZS och Xperia XA1. Nu har man släppt ytterligare en telefon vid namn Xperia L1. Telefonen är en budgetphablet, med andra ord en billig telefon som har en stor skärm. Priset hamnar runt 2000 kronor till en början och kommer att börja säljas i slutet av april i färgerna svart och vit.

 

 

Stor men inte störst

Även om skärmen i L1 är lika stor som den i iPhone 7 plus så är själva mobilen något mindre, Sony har skippat mycket av kanterna. L1 är rundad längs kanterna och ser ut att kunna bli en ganska trevlig mobil rent designmässigt med tanke på priset. Mobilen har både hörlursuttag, NFC och den moderna laddporten USB-C, så att du kan sätta i laddaren åt valfritt håll. Det som däremot saknas är vattentäthet och fingeravtryckssensor, men det är å andra sidan mycket ovanligt när vi pratar mobiler under 2000 kronor. Skärmen är som sagt stor och har en upplösning på 720p, det betyder att skärmen inte är så skarp.

 

Inte mycket att vänta sig av kameran

Sony har lagt in en 13 megapixelkamera som på pappret ser ut att vara riktigt dålig. Bländarvärdet är f/2.2, det betyder att kameran med största sannolikhet kommer att ha problem med foton i sämre ljus. Filmar gör den i full-HD i 30 bilder i sekunden, någon slowmotion lär vi tyvärr inte se. Den främre kameran har 5 megapixlar. Även om kameran inte verkar bli så bra så behöver det inte vara dåligt gjort av Sony, i den här prisklassen måste helt enkelt saker prioriteras bort.

 

 

Batteri av modell mindre

Tidigare har Sonys telefoner varit ruskigt snabba, även om de kostat under tusenlappen. Så L1 lär inte bli något undantag. RAM-minnet är 2 GB stort, vilket borde göra telefonen snabb även om man har flera appar igång samtidigt. Till minne har den dessutom 16 GB vilket är en hel del för det här priset, dessutom finns det en minneskortplats. Batteriet Sony lagt in är bara på 2620 mAh, vilket är väldigt litet för en mobil med så här stor skärm. Men eftersom mobilen inte har den absolut värsta hårdvaran under skalet så kanske batteritiden kan bli ganska bra ändå.

Xperia L1 är en mobil som inte verkar överraska på något sätt. Däremot har Sony hittat en lucka i marknaden, det finns helt enkelt inte många budgetmobiler som har så här stor skärm. Så är du ute efter en större mobil och inte vill lägga några större pengar, då kan det här var mobilen för dig. Jag har kontaktat Sony och kommer att få en testenhet snart, håll dig uppdaterad på bloggen!

 

Kommentarer

Kommentera