Opinionsblogg

Köpa mobil för under 4000 kronor – här är de bästa!

Lägger du 4000 kronor på en mobiltelefon så får du inte det absolut bästa, men inte långt ifrån. Du får faktiskt inte så väldigt mycket mer telefon om du istället lägger 8000 kronor på den. Så här presenterar jag de mobiler jag skulle rekommendera om du inte vill spendera en halv månadslön på din mobil!

LG G5

Förra årets toppmodell från LG blev visserligen inte någon lyckad historia och LG verkar närmast ångra sin design på G5. Det går nämligen att plocka bort underdelen av telefonen och ersätta den med en större högtalare, ett större batteri och liknande. Även om det är en annorlunda mobil så är den i övrigt ganska bra. G5 har dubbla kameror som är riktigt roliga att leka med och har även en bra skärm, och självfallet är den riktigt snabb. Nackdelen är att batteritiden inte är så väldigt bra, men man får fortfarande väldigt mycket telefon för pengarna.
 

Huawei Honor 8

Även om Honor 8 klättrat upp i pris på senaste tiden för att bana väg för billigare Huaweimodeller så är mobilen fortfarande ypperligt prisvärd. Mobilen är snyggt designad och har det mesta man kan vänta sig av dyrare telefoner, exempelvis dubbla kameror för färgrikare foton. Det som kan klagas på är designen, som sagt är den snygg, men den är extremt hal och glider både ur fickor och av bord. Därför kan det vara smart att komplettera mobilen med ett skal.

Huawei P9

P9 har redan fått sin efterföljare P10. Skillnaden mellan mobilerna är inte så stor och P9 är fortfarande ett riktigt bra val. P9 är en mobil som har allt man kan tänka sig, dubbla kameror, snygg design, snabb hårdvara och en överlag bra upplevelse. Det enda som Huawei inte lyckats trycka i telefonen är vattentäthet. Valet mellan P9 och Honor 8 blir dock väldigt svårt att göra, de är väldigt lika på många sätt. Här får du nog titta på designen och ta den som är snyggast.

Samsung Galaxy A5 2017

Galaxy A5 är en telefon som nästan riskerar att skapa problem för Samsung då den är så bra att det kan bli svårt att rekommendera de dyrare telefonerna när A5 finns. Galaxy A5 har grymma kameror, en av de bästa batteritiderna, en svårslagen skärm med funktionalitet som gör att klockan kan vara igång och visas på skärmen även när skärmen är avstängd. Dessutom är mobilen vattentät vilket är ganska sällsynt i prisklassen. Det är svårt att hitta argument mot att inte välja Galaxy A5.
 

Apple iPhone SE 16 GB

 

 Apples telefoner är normalt sett väldigt dyra. IPhone SE sticker där ut och är en mobil som inte är så farligt dyr. Mobilen är en väldigt liten mobil som bygger på en iPhone 5 rent designmässigt medans allt som är innanför skalet är taget från en iPhone 6S. Tänk på att 16 GB är ganska litet minne och att modellen är på utgående och ersätts med dyrare versioner av iPhone SE med mer minne.
 

Sony Xperia X Compact

Den här telefonen är precis som iPhone SE av det mindre slaget. Här har Sony försökt att lägga in så mycket modern teknik som möjligt under ett mindre skal. Resultatet är en kompetent mobil som har en design som kan anses som lite tjejig, men som jag verkligen tycker om. Gillar du mindre mobiler så är inte bara Xperia X Compact ett billigare alternativ, det är dessutom kanske den bästa mindre mobilen som överhuvudtaget går att köpa. Tyvärr har dock Sony skippat vattentätheten på X Compact, men i övrigt finns det inte mycket att klaga på.
 

Samsung Galaxy A3 2017

Det här är en mobil som på många sätt är väldigt lik Galaxy A5. Det som skiljer mobilerna åt är huvudsakligen storleken där Galaxy A3 är ganska liten. Samsung har även satt ett ganska lågt pris på A3 som inte kostar mer än 3000 kronor idag. Precis som A5 är även A3 vattentät, vilket gör A3 till den kanske billigaste mobilen du kan köpa som är vattentät. Värt att tänka på är att A3 bara har 16 GB minne, så installerar du mycket appar kan det vara värt att kolla på antingen Galaxy A5 eller varför inte Xperia X Compact?

Kommentarer

Kommentera