Opinionsblogg

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med andra ord batteritiden vara tillräckligt bra för att mobilen inte ska hinna dö. När jag testar telefoner mäter jag hur länge skärmen har varit på under dagen och kollar hur mycket batteri som finns kvar. Utifrån detta får mobilen ett betyg. Om mobilen har snabbladdning, riktigt bra batterisparlägen eller funktioner som får batteriets livslängd att bli bättre får mobilen pluspoäng! Här är de bästa och de sämsta mobilerna jag testat i kategorin batteritid.

Bäst

1.      Sony Xperia XZ1 Compact, betyg 5,5/5

Sonys nya minimobil har blivit begåvad med ett riktigt stort batteri. Detta tillsammans med den lilla skärmen gör att batteritiden är bland det absolut bästa du kan få. Dessutom har den bra batterisparlägen och funktioner som gör att batteriet förmodligen kommer att vara fortsatt bra om några år. Tänker du mycket på batteriet är detta en riktigt bra telefon och den enda någonsin som spräckt maxgränsen 5/5.

 

2.      Sony Xperia XZ1 och Samsung Galaxy S8, betyg 5/5

Storebror till XZ1 Compact är XZ1. Den har en större skärm men fortfarande lika stort batteri. Det gör att batteritiden är lite sämre, men däremot laddar den snabbare vilket gör att den får pluspoäng för snabbladdning. Den har även riktigt bra batterisparfunktioner och funktioner som förlänger hållbarheten på batteriet, det gör att den får maxbetyget 5/5. Galaxy S8 har även den ruskigt bra batteritid, bättre än XZ1. Däremot saknar S8 funktioner för hållbarhet, men har snabbladdning och bra batterisparlägen. Detta gör att även Galaxy S8 får betyget 5/5.

 
 

3.      Motorola Moto Z2 Play och Honor 8, betyg 4,5/5

Moto Z2 Play är en riktigt bra telefon, med en riktigt bra batteritid. Inte riktigt bäst av alla men fortfarande bland de bästa. Den saknar batterisparlägen men har snabbladdning och får därför 4,5/5. Huawei Honor 8 har lite sämre batteritid men har både snabbladdning och bra batterisparlägen och får därför samma höga betyg, 4,5/5.

 
 

Sämst

1.      Motorola Moto Z, betyg 1,5/5

Motorolas Z2 Play har bland de bästa batteritiderna, men deras gamla Moto Z hade inte alls någon bra batteritid. Snabbladdning hjälper föga om batteritiden är helt värdelös. Bottennoteringen 1,5/5 är något du bör tänka på innan du köper den här mobilen.

 

2.      Motorola Moto G5, betyg 2/5

Moto G5 är en bra mobil för en mindre summa. Värt att tänka på innan du slår till är att batteritiden är under all kritik. Använder du mobilen lite, kanske bara ringer och SMS:ar, då kan detta ändå vara ett bra köp.

 

3.      Huawei P10 plus, Huawei Y6 II Compact och Lumia 950 XL, betyg 2,5/5

Dessa tre mobile får ett varningens finger. Batteritiden må vara acceptabel, men den är långt ifrån bra. Huawei P10 plus har både snabbladdning och bra batterisparlägen, men vad hjälper det när batteritiden är så dålig? Lumia 950 XL var svår att mäta efter som det saknades funktioner för att se hur mycket jag använt mobilen, men mitt intryck var att batteritiden inte var något att hurra över.

 
 

Kommentarer

Kommentera