Opinionsblogg

Det går att spara pengar på Note 8 - överlägset billigast!

Note 8 är utan tvekan en av de bästa mobilerna som släppts i år. Tyvärr kostar den lite för mycket, närmare exakt 10 000 kronor om man köper den kontant. Det som är bra är att man kan få en del rabatt om man köper den med abonnemang. Ett rimligt Note 8 abonnemang är ett abonnemang med fria samtal och SMS och minst 10 GB surf. Så här är de billigaste sätten du kan köpa en Note 8 på med minst 10 GB surf. Tänk på att jag inte räknar med några studentrabatter eller liknande, är du student så kan du få ännu billigare!

 

Tele2

Hos Tele2 är det abonnemanget som passar oss bäst ett med 15 GB surf i månaden. Det som skiljer Tele2 från de andra operatörerna är att det inte finns någon bindningstid, man kan alltså plocka bort abonnemanget och bara fortsätta att betala av telefonen. Väljer vi trots allt abonnemanget med 15 GB surf och stannar kvar hos Tele2 i två år får vi betala 715 kronor i månaden vilket blir 17 160. 1 000 kronor mer än hos Comviq men med mindre surf…
 

Comviq

 
Comviq har tidigare varit rätt snåla med surfen, men nu finns äntligen ett större abonnemang. Det hela handlar om ett 20 GB abonnemang, alltså långt över gränsen vi satt. Med en Note 8 så kommer kalaset gå på 675 kronor/månad, alltså 16 200 kronor totalt sett över 2 år.
 

Telia

 

Väljer man Telia istället så får man även här 20 GB surf i månaden, en surf då även kan spara till nästa månad eller dela med familjen. Hos Telia får man även wifi-samtal. Men kostar det så smakar det, 779 kronor/månad, plus 250 kronor i engångsavgift gör att vi landar på hela 18 946 kronor över två år.

Halebop

 

Halebop är samma operatör som Telia men under ett annat varumärke. Fördelen är att Halebop brukar ha lite mer pressade priser. Med 24 GB surf i månaden får man en Note 8 för 699 kronor/månad och 295 kronor i startavgift. 17 071 kronor blir den totala kostnaden, surfar man mycket så är det ett bra alternativ.

Telenor

 

Den operatör som brukar vara dyrast är Telenor. Men en Note 8 är inte så farligt dyr här faktiskt. Med 20 GB surf så kostar det endast 699 kronor/månad, billigare än hos både Tele2 och Telia. Totalkostnaden blir 16 776 kronor, en kostnad inte ens Halebop rår på.

Tre

 

Hos Tre får man ett 15 GB abonnemang för endast 649 kronor/månad. Vill man ha 30 eller 60 GB surf så kostar det inte så mycket mera, så är du storsurfare så är Tre ett prisvärt alternativ. Med 15 GB surf så blir totalkostnaden 15 576 kronor, otroligt billigt!

Det är inget snack om vilken operatör som är billigast, Tre är de enda som kommer under 16 000 kronor på 2 år. Detta med 15 GB data i månaden. Vill man öka till 20 GB så är Comviq ett bra alternativ. Operatören man ska akta sig för är Telia, de är ganska mycket dyrare än alla de andra.

Kommentarer

Kommentera