Opinionsblogg

Huawei - nya stora mobilmärket i Sverige?

Första halvåret 2015 var var hundronde mobil som såldes i Sverige en Huawei. Första halvåret i år ser det lite annorlunda ut, försäljningen ligger nu på 5,7% av marknaden, alltså ca var 20:e mobil. 
 
För några år sedan kändes Huawei som något billigt skräpmärke från Kina. (Det var i alla fall vad man tänkte om dem) Numera är Huawei för mig något som är synonymt med design i metall som känns lyxig och som ofta är mycket prisvärd. Den kanske mest prisvärda mobilen på den svenska marknaden är Honor 7, en mobil som har det mesta och inga riktiga nackdelar men bara kostar runt 3 000 kronor. Den nya flaggskeppsluren P9 är även den riktigt lyckad och även om två kameror på baksidan känns lite onödigt så är det en riktigt prisvärd mobil.
 
Mellanklassmobilen Honor 7
 
Är Huawei det nya stora märket?
Jag tror i alla fall att Huawei kan växa sig betydligt större här i Sverige. Samsung och Apple blir svåra att mäta sig med men att slå sig in som den som säljer tredje mest telefoner borde vara realistiskt för Huawei. Har jag fel eller håller du med mig? Lämna en kommentar.

Kommentarer

Kommentera