Opinionsblogg

HTC släpper nytt till Sverige!

HTC är sedan några år tillbaka i princip stendöda i Sverige. Jag jobbade under ett halvår på Tele2 för ett år sedan, och krängde inte en enda HTC telefon. Dessutom är deras PR-avdelning inget vidare i min mening då de inte vill skicka mig några testenheter. Hur som helst, de har just släppt en ny telefon som kommer att nå Sverige. Den heter HTC U Ultra och kommer att gå loss för cirka 7 900 kronor.

 

Dubbla skärmar

Telefonen ser riktigt snygg ut, HTC har historiskt sett varit riktigt duktiga att tillverka telefoner som känns lyxiga. U Ultra har glas på både fram och baksida och påminner faktiskt lite om Samsungs mobiler. Laddningsporten är den lika modern som mobilen, alltså USB-C där du kan sätta in laddaren åt valfritt håll. Något annat som är “modernt” är att hörlursuttaget är borta. Säg vad ni vill men där förlorade HTC många kunder. Telefonen är också extremt stor, det handlar nämligen om en mobil med två skärmar. Den ena skärmen är en gigantisk högupplöst 5,7 tumsskärm. Den andra är en liten skärm som sitter högst upp som antagligen kommer att vara påslagen hela tiden och visa klocka, nya meddelanden och liknande saker. Värt att notera är att U Ultra inte kommer att vara vattentät.

 

Bra i mörker

När det gäller kameran har den 12 megapixlar att förfoga över. Den har dessutom riktigt stora pixlar, större än i Galaxy S7. Detta betyder förmodligen att kameran kommer att vara rusktigt bra i dåligt ljus. Dessutom klarar kameran att filma i 4K, har OIS som gör att bilderna blir extra skarpa även om mobilen skakas lite, och har snabb fokus tack vare en fokusteknik som tar hjälp av laser. Kameran på framsidan tar bilder i 16 megapixlar, så mycket mer än det får vi inte veta.

 

Klent batteri

Eftersom att detta är en premiummobil sitter självfallet bland det bästa på marknaden under skalet, nämligen en Snapdragon 821 tillsammans med 4 GB RAM minne. Lagringsminnet är 64 eller 128 GB beroende på val av telefon och det finns plats för minneskort. Det som däremot är tråkigt är att batteriet bara är 3000 mAh stort. Även om HTC tidigare varit duktiga på att spara länge på batteriet så är det i minsta laget med tanke på skärmstorleken. Man ska väl inte döma hunden för håret, men på pappret ser detta lite klent ut.

 

Sammanfattningsvis måste jag tyvärr säga att detta ser ut som en mobil som inte håller på alla punkter. Jag tror att en mobiltillverkare idag måste lyckas med att minimera nackdelarna så långt det är möjligt om de ska lyckas få en storsäljare. Det verkar inte HTC satsat på vilket får mig att ställa mig tveksam till den här modellen. Den klår inte dagens flaggskepplurar, så hur ska den klara konkurrensen när Samsung, LG och Sony snart släpper nya?

 

Kommentarer

Kommentera