Opinionsblogg

De populäraste mobilerna - plats 1 är överraskande

Vilka mobiler vill de flesta svenskar ha om de får önska fritt? För att ta reda på detta har jag använt mig av vilka mobiler som är populärast att söka efter på prisjakt. Förra gången jag skrev en liknande artikel vann iPhone 7 följt av iPhone 7 plus, Galaxy S7 edge, Galaxy S7 och Honor 8. Men kan du gissa vilken mobil som tar hem detta den här gången? Tryck på rubrikerna om du vill läsa djupare analyser/tester av telefonerna.

5. Samsung Galaxy S7 edge

Den här Samsungen har över ett år på nacken, men känns trots det som ytters modern, dels tack vare sin kurvade skärm. Personligen är S7 edge en av mina favoritmobiler, mycket tack vare kameran, skärmen och batteritiden. S7 edge har egentligen allt man kan tänka sig och är precis som iPhone 7 vattentät. Dessutom kostar den inte riktigt lika mycket. 

Pris: Från 5690 kronor.

4. Samsung Galaxy S7

Precis som S7 edge är S7 fortfarande en riktigt bra mobil. Den är lite mindre än sin storebror och passar nog egentligen fler. Batteritiden är snäppet sämre men annars är den lika bra, både när det gäller kameror och skärm. Priset är ungefär detsamma så jag skulle nog rekommendera att ta S7 edge om du inte tycker att den är för stor.

Pris: Från 5480 kronor.

3. Samsung Galaxy S8

Även tredjeplatsen har Samsung lagt beslag på, detta med sin nya toppmodell Galaxy S8. Galaxy S8 är i många avseenden ganska lik Galaxy S7, förutom när det gäller designen. Skärmen har dragits ut och täcker nästan hela framsidan. Detta gör att S8 känns mycket modernare. Är du däremot bara ute efter kameran och struntar i den häftiga designen hos S8, då kan du lika gärna ta en S7, de har samma kameror.

Pris: Från 7990 kronor.

2. Apple iPhone 7 32 GB

Även om Samsung dominerar på listan så är Apple som väntat före. Nya iPhone 7 är en telefon som många vill ha. Det är kanske inte så konstigt, den har ju en kraftigt uppdaterad kamera och en bättre batteritid jämfört med tidigare Applelurar, dessutom är den vattentät. Tänk bara på att iPhone 7 saknar hörlursuttag och att du kan spara nästan 1500 kronor om du istället väljer iPhone 6S.

Pris: Från 6790 kronor.

1. Nokia 3310 (2017)

What? En Nokia är först?? Japp det stämmer faktiskt. Det är kanske inte den mobilen flest vill ha, men det är den som flest söker efter på prisjakt just nu. 3310 kan inte stoltsera med så mycket mer än en 2 megapixelskamera och FM-radio, men den har i alla fall en ytterst bra batteritid. Kanske värd att köpa för att ha under festivaler och liknande?

Pris: Från 699 kronor.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera