Blogg

Samsung släpper ny klocka!

Idag visade Samsung upp sin nya klocka - Gear S3. Förra versionen S2 var en klocka som blev mycket uppskattat, inte minst av mig. S3 verkar inte vara så mycket nytt, men mer en vidareutveckling. Designen är numera mer premium och det ska enligt Samsung vara svårt att se att det är just en smartwatch.
 
 
 
Kommer i två versioner
Alla vill inte ha likadana klockor, vissa vil ha stilrenare och vissa vill ha lite sportigare. Samsung visar därav upp både frontier och classic. Frontier har den mer sportigare looken med classic har en mer stilren design. Båda är vattentäta och tål stötar bra, men frontier klarar också extrema temperaturer. Adam Fors som är marknadsföringschef för Samsung i norden berättade under eventet att klockan till och med ska gå att basta med. Glaset ska även vara väldigt tåligt och vara gjort av typen Gorilla Glass SR+.
 
 
 
Spotify!!
Länge har klockor gått att ta med sig på springrundan men Gear S3 gör det bättre än tidigare. Förutom vanlig GPS känner den även av hur högt upp du är och kan också visa upp den hastighet du springer i. Dessutom går det att installera spotify på den och stoppar du i ett SIM-kort i den kan du därigenom streama musik till dina bluetoothörlurar. Den har också till skillnad från föregångaren högtalare så att du ska kunna prata i telefon i den.
 
 
 
Always on display
En större nackdel med smarta klockor överlag är att skärmen inte kan visas hela tiden utan att batteriet blir dåligt. På eventet berättade Samsung att Gear S3 har "always on display", hur mycket det drog på batteriet höll man tyst om. Batteritiden sa de skulle vara mellan 3 och 4 dagar, men jag antar att skärmen då är avstängd. Ytterligare en spännande sak är att själva armbandet har industristandarden på 22 mm, något som gör att du kan sätta på i princip vilket armband som helst.
 
Låter klockan spännande? Jag hoppas att jag ska kunna testa den snart.

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kate...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste m...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mi...

Blogg

Fokus på mindre mobiler?

Länge har de som velat ha en mindre mobil blivit bortprioriterade. Apple fortsatte ett bra tag med att göra små telefoner men sen kom iPhone 6 och en mindre topptelefon blev svårt att få tag på om man inte ville ha en Sony. I år släpptes som tur var en iPhone SE som tillfredsställer de som vill ha en mindre Applelur. Men vi som inte vill ha Apple då? Ska vi köpa en ”gammal” Z5 Compact?

 

 Från twitterprofilen @evleaks
 

Sony Xperia X Compact & Xperia XR
Det ryktas nu om att Sony ska visa upp en kompakt modell av sin Xperia X, en mobil som jag personligen gillade. Självaste @evleaks som brukar twittra sanningen innan någon annan har nämligen publicerat bilder på Xperia X Compact. X Compact kommer förmodligen bli precis det som sin äldre bror blev, en mobil som ha allt men inte det absolut bästa – men väldigt nära. Xperia XR kommer enligt mina källor bli en telefon som är motsvarigheten till X Performence med en Snapdragon 820 processor och 4 gigabyte RAM-minne. Ta allt med en nypa salt, men något sånt här kan vi vänta oss. Storleksmässigt kvalar telefonerna förmodligen in på strax större än iPhone 5.

 

 S7 edge
 

Äntligen en liten Samsung!
Detta är bara spekulationer från mig. Samsung mailade mig en bild och skrev ”save the date 8 september kl 09.00-10.00”. Bilden föreställer något som ser ut som en vanlig S7 edge. Men varför sända ut detta med en bild på en S7 edge? Jag tror nämligen att detta handlar om en S7 edge mini. Då S7 edge i år var ganska stor skulle det kunna handla om en mobil med 5,1 tumsskärm, men kanske en än mindre telefon. En mobil med 4,6 tumsskärm, samma specifikationer som S7, skulle med stor sannolikhet bli en storsäljare hos Samsung. Det ryktades även tidigare i år om en S7 med 4,6 tumsskärm. Den 8:e september får vi se vad bilden handlar om, minst sagt spännande. 

Mest omtyckta inläggen

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst användarupplevelse!

En sak som är ett måste med en ny mobil är att den ska fungera bra i var...

Nya prylar

Bästa och sämsta kameramobilerna jag testat!

Jag har testat många mobiler och det finns en sak som skiljer dem åt väl...

Nya prylar

Moto Z2 Force - mobilen med skärmen som inte spricker

Mobilskärmar går ibland sönder, det händer även den bästa. Motorola har ...

Nya prylar

Bäst designade mobilerna någonsin - och de sämsta

Jag har testat många olika mobiler under tiden jag haft min blogg. Men v...

Blogg

Stort test av Sony GTK-XB7 EXTRA BASS!

När jag först såg högtalaren som jag kallar för extra bass(GTK-XB7 är för krångligt) i butiken tänkte jag att det är en högtalare jag bara måste testa. Inbyggda ljuseffekter och ett stort ljud i ett ändå smidigt format verkar helt enkelt väldigt intressant. Väl hemma trodde jag att flickvännen skulle bli arg på att den tar för mycket plats, men tvärtom verkar även hon älska den. Extra bass kostar i butik runt 3 000 kronor och här är mitt test av den!

 

 

Går att ta med sig på bussen
Högtalaren är ganska stor, annars skulle den få svårt att producera det ljud den gör. Trots storleken så är den inte så tung. Att bära med den till en kompis skulle vara jobbigt, men långt ifrån omöjligt. Sony ha gjord två smidiga handtag så att hitta grepp att bära den i är inga problem. Högtalaren går att få i flera olika färger, blå, röd och svart och jag personligen föredrar den svarta. Uppepå den svarta högtalaren finns ett gäng knappar för att kontrollera framförallt ljudvolym. Kontroller för att byta låt eller ljuseffekter går simplast att göra med fjärrkontrollen.

 

 

Varför har ingen tänkt på detta tidigare?
Inbyggda ljuseffekter som är så här bra har jag inte sett i någon högtalare för hemmabruk tidigare. Det är konstigt med tanke på hur kul det är, både i vardagen och när det vankas fest. Ljuset kommer framförallt från LED-lampor som går runt högtalaren och sedan lampor som lyser mot membranen för basen. Den har också två stroboskop som blinkar. Allt detta sker i takt med musiken om du väljer ”rave-mode”, vill du ha några långsamma sköna ljuseffekter finns ”chill-mode”. Ljuseffekterna har lite svårt att hålla takten, men oavsett så fixar de en grym stämning.

 

Hur är ljudet?
Musiken som spelas kommer från två större membran, här kommer de mörkare ljuden och basljudet ifrån. Den har även tre stycken diskanthögtalare, har du den liggandes används två av dem och stående används de två som är högst upp. Ljudet i sig är ungefär vad man väntar sig från en högtalare för 3 000 kronor, plus en massa bas. Läget extra bass går att sätta igång från både högtalare och fjärrkontroll och då blir det än mera bas. Detta läge fungerar bäst när man inte har så hög volym, högtalaren drar automatiskt ner basen lite när man spelar riktigt högt – så att inte högtalaren ska gå sönder. Ljudet är bra oavsett volym, men det märks att högtalaren är gjord för höga volymer – här trivs den riktigt bra.

 

Går att koppla till TV!
Ljudingångarna är förvånansvärt många på extra bass. Först och främst ansluts den via bluetooth, tack vare en NFC kontakt på toppen räcker det med att du nuddar din telefon mot högtalaren för att den ska kopplas ihop(gäller ej iPhone tyvärr). Det går även att spela upp musik från ett USB-minne och det går faktiskt att koppla in den i en TV, även om det kanske inte riktigt är det som är ändamålet. Vill du så kan man också köpa två stycken extra bass och trådlöst kontakta dem till varandra för att få ett mäktigare stereoljud.

 

Något mer du undrar eller nåt jag missat? Skriv i kommentarsfältet. 

Mest kommenterade inläggen

Nya prylar

3D Creator - framtidens nyttoapp

3D, AR, VR. Samtliga är saker som för tankarna mot framtiden. Just 3D är...

Nya prylar

Test av Sonys nya lilla mobil - med extrem batteritid

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vill man ha en liten bra m...

Nya prylar

Googles nya mobiler är lovande - men kommer kanske inte till Sverige

Google gör förutom Android, som sitter i princip alla mobiler utom iPhon...

Nya prylar

Ny mobil från Sony slår rekord i batteritest

Jag har precis testat Sony Xperia XZ1 och håller nu på att testa XZ1 Com...