Blogg

Nya smarta prylar - som du inte trodde fanns!

Utvecklingen av tekniken går i en rasande fart framåt och snart är inte bara våra mobiler smarta utan även saker som vi aldrig skulle tro bli smarta, som blomkrukor. Här är ett axplock av några nyheter som snart kan komma att bli en del av våran vardag.

 
 
 

Smart blomkruka

Svårt att tro men blomkrukor kan faktiskt vara smarta. Blomkrukan som nu finns på marknaden kallas för Parrot Pot och håller koll på jordens fuktighet och näringsnivå. Med hjälp av en app kan du då få hjälp med att hålla koll på blommorna och få råd om hur du gör för att de ska må bra. Den kostar kanske lite mer än en vanlig kruka men kan ändå passa bra som julklapp för vissa. Priset är cirka 1490 kronor.

 
 
 

Smart klocka - för barn

Barn är kanske mer lämpade för en att hantera en klocka än en mobil. Jag har inte själv barn men kan tänka mig att mindre barn ofta inte går att nå på grund av att de spelat slut på batteriet eller helt enkelt förstört mobilen på annat sätt. Klockan vid namnet Tinitell ska hjälpa föräldrarna mer än en mobil. Den har en inbyggd GPS så att du som förälder alltid ska kunna veta vart barnet är. Klockan går att ringa med och då endast till nummer som är inställda av föräldrarna. Dessutom är klockan både stänk och dammtålig så att den ska tåla lite tuffare miljöer som lek i skolans sandlåda. Priset är cirka 1499 kronor.

 
 
 

Produkten för sig som tappar bort saker

Är du den som efter en kväll hemma hos kompisar ständigt får leta upp saker som din plånbok? Eller helt enkelt inte riktigt vet vart du lagt något när du ska upp till jobbet? Då är The Slim förmodligen något som kan hjälpa dig i vardagen. The Slim är lika tunn som två kreditkort och får därför plats i saker som plånbok eller handväska. Från din telefon kan du då ringa bluetoothspåraren och befinner den sig inom 30 meter spelar den upp en hög ton så att du kan hitta den, smart! The Slim kostar cirka 350 kronor.

 
 
 

Rädd för att tappa bort hemnyckeln?

Är du rädd för att dina nycklar kommer bort eller vill du helt enkelt vara väldigt modern? Då finns Glue Home. Med Glue Home får du en app i telefonen från vilken du smidigt kan låsa upp och låsa ditt hem, med andra ord en digital nyckel. Här kan du bestämma vilka som ska ha tillgång till din digitala nyckel och vid vilka tidpunkter. I appen kan du se vem som använt nyckeln och när, smidigt och modernt. Priset är cirka 3000 kronor.

 

Låter produkterna intressanta kan jag avslöja att de redan finns tillgängliga hos Media Markt!

 

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista ti...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategor...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med ...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mig ä...

Blogg

Billig surfplatta för under 2000 kr!

Det börjar närma sig jul och prylinköpen skjuter i höjden. Något som inte pratas så mycket om är vad man ska köpa för surfplattor om man vill ha en lite billigare. Jag har visserligen inte testat så många billigare surfplattor, men å andra sidan vet jag vad som behövs i en surfplatta. Jag har hittat en som verkar riktigt bra för en billigare peng.

 

Surfplattan jag hittade som verkar bra för sitt pris är Lenovo Tab 2 A10-70. Det är en 10-tumsplatta, med andra ord en av de större surfplattorna. Skärmen i surfplattan har blivit hyllad som väldigt bra för sitt pris och har upplösningen full-HD. Processorn är ingen värsting men bör räcka för en hyffsad upplevelse samtidigt som RAM-minnet på 2 GB borde räcka för att surfplattan inte ska bli väldigt slö.

 

Många billigare plattor har ett väldigt litet minne, därav brukar det bli fullt väldigt fort. Som tur är har Lenovo Tab 2 A10-70 ett 16 GB stort minne, istället för 8 GB som man annars brukar få i en såhär billig surfplatta. Dessutom finns det plats för minneskort. Det dåliga är att surfplattan har en äldre version av Android. Vill du ha en surfplatta som känns modernare får du helt enkelt betala mera. För priset får du dock en acceptabel surfplatta som passar bra till dig med låga krav eller kanske som present till ett barn!

Mest omtyckta inläggen

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst användarupplevelse!

En sak som är ett måste med en ny mobil är att den ska fungera bra i vardag...

Nya prylar

Bästa och sämsta kameramobilerna jag testat!

Jag har testat många mobiler och det finns en sak som skiljer dem åt väldig...

Nya prylar

Moto Z2 Force - mobilen med skärmen som inte spricker

Mobilskärmar går ibland sönder, det händer även den bästa. Motorola har bes...

Nya prylar

Bäst designade mobilerna någonsin - och de sämsta

Jag har testat många olika mobiler under tiden jag haft min blogg. Men vilk...

Blogg

Huaweis nya Mate 9 Pro kommer till Sverige!

Huawei fortsätter sin satsning på att ta marknadsdelar här i Sverige. Nu har de släppt telefonen Mate 9 Pro. En spännande telefon med tanke på hur bra föregångaren Mate 8 var. Mate 9 Pro är en stor telefon som och går under kategorin stora telefoner som kallas för “phablets”. Telefonen kommer att släppas i två färger, Haze Gold och Titanium Grey. Säljstart i Sverige är den 20:e december och priset kommer att landa på cirka 7 990 kronor.

 
 

Med sin kurvade skärm ser den ut som en Samsung

Designen har rent generellt blivit väldigt bra i mobilbranchen och idag är i princip alla dyrare telefoner designade för att återspegla priset. Mate 9 Pro har en design som känns oerhört lik Samsungs. Tittar man på bilderna som finns på den går det knappt att se att det inte är en Samsung från framsidan. Kikar vi på baksidan så är den i borstat stål och ser riktigt bra ut, däremot kommer den förmodligen vara ganska hal i handen. På framsidan ser det även ut att vara en knapp under skärmen, det är dock inte någon knapp utan endast en fingeravtrycksläsare.

 Som första tillverkare efter Samsung har nu Huawei en telefon med kurvad skärm. Skärmen är kurvad på båda sidorna och detta är något som både ser väldigt bra ut och brukar vara väldigt skönt i användning. Den 5,5 tum stora skärmen är dessutom av typen AMOLED vilket betyder att vi kan vänta oss en skärm som är i absoluta toppskicktet rent bildmässigt. Att upplösningen är så hög som 2560*1440 är dessutom positivt för allt utom möjligen batteritiden.
 
 
 

Dubbla kameror

Det som Huawei verkar marknadsföra hårdast är kameran. Den är precis som i tidigare Huaweitelefoner framtagen i samarbete med företaget Leica. Det handlar om dubbla kameror som samarbetar med varandra för att få bättre färger i bilden. Den ena kameran är på 20 megapixlar och fotar bara i svartvitt. Den andra kameran är på 12 megapixlar och fotar i färg. Vilken upplösning bilderna kommer få låter jag vara osagt. I övrigt har kamerorna allt man kan önska, däribland 4K-inspelning, laserfokus, bilddstabilisering och något som kallas hybridzoom. Hur hybridzoomen fungerar ska bli spännande att testa, men fördelen ska enligt Huawei vara att man kan zooma in utan att förlora lika mycket detaljer som man vanligen gör.

 

Lär sig hur du använder telefonen

Vanligtvis brukar systemet i Huaweis telefoner vara lite övergjort. Med andra ord finns det lite för mycket specialinställningar för mitt tycke. Däremot brukar det rulla på snabbt och smidigt och det lär det även göra i Mate 9 Pro. Systemet kallas EMUI 5.0 och ska ha som nyhet att det lär sig ditt användarmönster. Fördelen med det är att mobilen vet hur den ska prioritera energianvändningen och detta kommer förhoppningsvis göra att mobilen blir både snabbare och strömsnålare.

 
 
 

Extra allt

Är du företagare och är van att gå runt med dubbla telefoner? Eller du kanske har två telefoner av någon annan anledning? Oavsett så har Mate 9 Pro dubbla SIM-kortsplatser vilket gör att du kan använda exempelvis ett SIM-kort till jobbsamtal och ett annat SIM-kort till privata samtal. Det som är bra här är även att det går att surfa på båda SIM-korten. I en del andra telefoner fungerar det som så att ena SIM-kortet tar hand som samtal och surf och det andra går bara att ringa med. Detta är alltså inget problem här.

Som vanligt har Huawei lite billigare hårdvara än andra tillverkar, sakerna som sitter “under huvven” är lika snabba som konkurrenterna men har ett billigare märke. Detta ska nog inte påverka oss som använder mobilen något, men kommer nog ge Huawei en lite högre vinst. Mate 9 Pro kommer även rustad med hela 128 GB lagringsminne och gigantiska 6 GB RAM. Onödigt mycket RAM-minne, men å andra sidan går det nog att använda för att sälja telefonen mera.

 

Gigantiskt batteri

Huawei brukar ha bra batterisparlägen på sina telefoner samtidigt som de har bra batteritid. Med andra ord är Huaweianvändarna vana vid riktigt bra batteritider. Mate 9 Pro tar detta till nästa nivå. Batteriet är 4000 mAh stort, eller mer än dubbelt så stort som batteriet i iPhone 7. Detta ska vid “normal användning”(som brukar vara att använda mobilen ganska lite) räcka till 2,4 dagars batteritid eller 20 timmars filmtittande. Helt otroliga siffror! Att 20 minuters laddning ska räcka för en hel dag låter också väldigt lovande.

 

Huawei Mate 9 Pro låter som en väldigt spännande telefon. Jag ska försöka komma över ett testexemplar och det ska bli riktigt kul att se om Huawei håller vad de lovar. Gör de det så kan det kanske bli den andra telefonen i min bloggs historia att få stämpeln “bäst i test”.

 

Mest kommenterade inläggen

Nya prylar

3D Creator - framtidens nyttoapp

3D, AR, VR. Samtliga är saker som för tankarna mot framtiden. Just 3D är nå...

Nya prylar

Test av Sonys nya lilla mobil - med extrem batteritid

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vill man ha en liten bra mobi...

Nya prylar

Googles nya mobiler är lovande - men kommer kanske inte till Sverige

Google gör förutom Android, som sitter i princip alla mobiler utom iPhone, ...

Nya prylar

Ny mobil från Sony slår rekord i batteritest

Jag har precis testat Sony Xperia XZ1 och håller nu på att testa XZ1 Compac...