Blogg

Huawei - nya stora mobilmärket i Sverige?

Första halvåret 2015 var var hundronde mobil som såldes i Sverige en Huawei. Första halvåret i år ser det lite annorlunda ut, försäljningen ligger nu på 5,7% av marknaden, alltså ca var 20:e mobil. 
 
För några år sedan kändes Huawei som något billigt skräpmärke från Kina. (Det var i alla fall vad man tänkte om dem) Numera är Huawei för mig något som är synonymt med design i metall som känns lyxig och som ofta är mycket prisvärd. Den kanske mest prisvärda mobilen på den svenska marknaden är Honor 7, en mobil som har det mesta och inga riktiga nackdelar men bara kostar runt 3 000 kronor. Den nya flaggskeppsluren P9 är även den riktigt lyckad och även om två kameror på baksidan känns lite onödigt så är det en riktigt prisvärd mobil.
 
Mellanklassmobilen Honor 7
 
Är Huawei det nya stora märket?
Jag tror i alla fall att Huawei kan växa sig betydligt större här i Sverige. Samsung och Apple blir svåra att mäta sig med men att slå sig in som den som säljer tredje mest telefoner borde vara realistiskt för Huawei. Har jag fel eller håller du med mig? Lämna en kommentar.

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista ti...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategor...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med ...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mig ä...

Blogg

Top 10 mobiler med bäst batteritid!

Bland det viktigaste i en telefon är hur bra batteritiden är. En telefon kan var jättesnabb, ha en sjukt bra kamera, men har den ett dåligt batteri så är den ändå inte så mycket att ha. Vi svenskar använder även mobilerna allt mer vilket gör att tillverkarna ständigt måste förbättra batteritiderna. Här är listan på vilka mobiler idag som har bäst batteritider. Självklart varierar batteritiderna mycket beroende på hur du använder den, listan visar mobilerna som säljs i Sverige som har bäst batteritid för den som surfar mycket.
 
1. Samsung Galaxy S7 edge
S7 edge är en mobil jag själv använt väldigt mycket och jag personligen har upplevt att den har den bästa batteritiden, vilket även visade sig stämma med de tester som gjorts på mobilen. I skrivande stund sitter jag med min S7 edge utan att ha laddat den under natten och har 41% kvar trots att jag har haft skärmen igång i nästan 3 timmar.
 
 
2. Sony Xperia Z5
Det japanska företaget Sony har varit ett av de bästa företagen på mobiler med bra batteritid väldigt länge. Xperia Z5 släpptes förra året och var inget undantag, tyvärr har deras nyaste mobiler inte riktigt samma uthållighet. Z5 börjar nu reas ut och det är helt klart en mobil som kan fyndas till ett bra pris i dagsläget.
 
 
 
3. Apple iPhone 6S plus
Vissa telefoner har stora batterier, vissa är bra på att använda batteriet sparsamt. 6S plus har lite av båda. I vanliga "lilla" iPhone 6S finns det bara ett väldigt litet batteri, telefonen klarar trots det av att ha en ganska bra batteritid. 6S plus däremot är lika snål på batteriet men har ett mycket större batteri, resultatet blir riktigt bra för dig som användare.
 
 
4. Huawei P9 lite
Den här mobilen har jag själv inte testat så jag vet inte hur bra den är. Men enligt de tester som gjorts på den ska batteritiden vara väldigt bra. Det är dessutom en ganska billig telefon till skillnad från många andra telefoner på den här listan.
 
 
5. Samsung Galaxy A5 (2016)
Inte nog med att nya Galaxy A5 är Samsung bästa mid-range(mellanklass) telefon någonsin, telefonen har också visat att den har en ruskigt bra batteritid. Den kostar kanske lite mer än Huaweitelefonen på plats 4, men en prislapp på ca 3 500 kronor är inte så farligt för en mobil i dagens samhälle.
 
 
6. Sony Xperia Z5 Compact
Z5 Compact är väldigt unik på listan då det är den enda telefonen förutom iPhone SE som har en skärm som är mindre än 5 tum. Det gör att skärmen drar mindre batteri än vanligtvis. Z5 Compact har trots att mobilen är så liten ett väldigt stort batteri, därav är den inte så slimmad.
 
7. Apple iPhone SE
Apples nya minitelefon iPhone SE har precis samma design som gamla iPhone 5 och därav fortfarande ett väldigt litet batteri, minst på hela listan. Tack vara sin lilla skärm och Apples duktiga programmeringspersonal är iPhone SE en mobil att lita på när det gäller batteritiden.
 
8. Samsung Galaxy S6 edge +
En grymt telefon som har ett och ett halvt år på nacken, det betyder att den också börjar bli lite billigare. Tyvärr börjar den också bli svår att hitta så det gäller att skynda att slå till på den här bjässen.
 
9. Samsung Galaxy J5 (2016)
De lite billigare mobilerna från Samsung har de senaste åren blivit mycket mer kompetenta och snabba. Även om designen fortfarande är riktigt plastig så får man en telefon med en bra skärm och uppenbarligen en riktigt bra batteritid.
 
10. Huawei P9
P9 är en telefon jag testat ganska nyss. P9 är också en av Huaweis bästa telefoner och är bra rustad för framtiden med bl.a. ett laddningsuttag av modernaste modell. Batteritiden är ytterligare en styrka som gör telefonen väldigt attraktiv.

Mest omtyckta inläggen

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst användarupplevelse!

En sak som är ett måste med en ny mobil är att den ska fungera bra i vardag...

Nya prylar

Bästa och sämsta kameramobilerna jag testat!

Jag har testat många mobiler och det finns en sak som skiljer dem åt väldig...

Nya prylar

Moto Z2 Force - mobilen med skärmen som inte spricker

Mobilskärmar går ibland sönder, det händer även den bästa. Motorola har bes...

Nya prylar

Bäst designade mobilerna någonsin - och de sämsta

Jag har testat många olika mobiler under tiden jag haft min blogg. Men vilk...

Blogg

Snart kommer Samsungs Note 7 - ska klå iPhone 7

Apple kommer snart att visa upp en telefon som är otroligt viktig för deras telefonförsäljnings framtid. Deras största konkurrent, Samsung, ska också visa upp en ny telefon som måste slå iPhone 7. Telefonen heter Galaxy Note 7 och har en hel del rykten. Det enda vi vet helt säkert är att den kommer att visas upp den andra augusti, något som kan betyda att Samsung satsar hårt på en OS-kampanj(OS i Rio drar igång den 5:e augusti).

 

Nytt laddningsuttag
Kanske inte låter som världens grej men för mig är det en liten och ack så viktig detalj. USB-C är den nya typen av USB som är bättre på allt och som ska vara likadan i både datorer, mobiler och allt annat. Den största och mest självklara fördelen med den nya typen av USB är att den går att sätta in åt båda hållen, något som många länge avundats Apples telefoner på. Den andra fördelen är att den klarar av mycket högre överföringshastigheter, både när det gäller ren information och när det gäller ström. Vi kan alltså gissa oss till att Note 7 kommer att vara extremt snabb på att laddas.

 
Bild tagen från kontot @evleaks på twitter
 
Ögonscanner - används istället för fingeravtryck
I väldigt många år har det ryktats om att Samsung ska släppa en mobil med ögonscanner. Det har hittills aldrig hänt men chansen är i alla fall större i år. Det finns väldigt trovärdiga rykten om att mobilen ska ha en kamera på framsidan som är gjord för att kunna läsa av din identitet via dina ögon. Enligt informationen som finns i dagsläget ska du då hålla mobilen ca 30 cm ifrån dig, rakt framför ögonen, för att den ska låsas upp. Tyvärr finns det också information om att det kommer att fungera dåligt om du använder linser eller glasögon.
 
Kurvad skärm
År 2014 kom den senaste Noten till Sverige, det var även den första mobilen där du kunde välja en kurvad skärm som tillval. Sen dess har Samsung släppt ytterligare 3 mobiler där kurvad skärm kan väljas som tillval. Nu pekar mycket på att det blir standard och något du inte ens kan välja bort. Den kurvade skärmen är enligt mig väldigt snygg och skön och för att inte ha ett allt för rörigt produktutbud så är det kul att se att Samsung väljer att bara visa upp en modell.
 
 
 
Ny, bättre kamera?
De senaste Samsungtelefonerna i premiumklassen "S" har haft riktigt, riktigt bra kameror. Därför är det lite oroväckande att höra rykten om att Note 7 inte kommer få samma kamera som i Galaxy S7. Det som däremot känns bra är att Samsung verkar kunna det där med kameror och förmodligen kommer att lägga in en ännu bättre kamera. Enligt de senaste ryktena ska Note 7 ha en 13 megapixelkamera på baksidan och en med 5 megapixlar på framsidan. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på att Samsung inte tabbar sig och råkar släppa en kamera som är sämre än den som sitter i de andra topptelefonerna.
 
Jag kommer personligen förmodligen lägga mina pengar på en Note 7 om den inte visar sig vara sämre än väntat. Tycker du det verkar vara en bra telefon? Kommentarsfältet är ditt!

Mest kommenterade inläggen

Nya prylar

3D Creator - framtidens nyttoapp

3D, AR, VR. Samtliga är saker som för tankarna mot framtiden. Just 3D är nå...

Nya prylar

Test av Sonys nya lilla mobil - med extrem batteritid

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vill man ha en liten bra mobi...

Nya prylar

Googles nya mobiler är lovande - men kommer kanske inte till Sverige

Google gör förutom Android, som sitter i princip alla mobiler utom iPhone, ...

Nya prylar

Ny mobil från Sony slår rekord i batteritest

Jag har precis testat Sony Xperia XZ1 och håller nu på att testa XZ1 Compac...