Blogg

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista tiden. Detta beror på att jag tyvärr kommer att avsluta bloggen och det inlägg du läser nu är förmodligen det sista du kommer att läsa. Anledningen till att jag avslutar bloggen är arbetsrelaterad, jag kan inte kombinera bloggandet med mitt nya jobb. Det är självklart med en tår i ögat jag gör detta inlägg och jag vill tacka så mycket till er som följt bloggen. Att jag på något sett kommer att skriva om telefoner i framtiden ser jag som sannolikt, men förmodligen inte under domänen nyaprylar.blogg.se. Vill du fortfarande hålla dig uppdaterad kring den nyaste tekniken rekommenderar jag er att kolla hemsidan www.gsmarena.com eller youtubaren Marques Brownlee, detta då båda, precis som jag alltid gjort, är så objektiva som möjligt. Tack så mycket, hej då! :)

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista ti...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategor...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med ...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mig ä...

Blogg

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategori jag testat är det nu dags till att se vilka de bästa och sämsta mobilerna jag testat är totalt. Alltså de som kombinerat fått högst poäng utifrån design, kamera, användarupplevelse, skärm, batteri och hårdvara. Jag kommer även snabbt presentera mobiler som var nära att knipa förstaplatsen.

Bäst

1.      Samsung Galaxy Note 8 och Samsung Galaxy S8, betyg 28,5/30

Dessa två mobiler är de som fått högst betyg någonsin i mina tester. Båda har fått 28,5/30, men i de olika kategorierna har de fått lite olika betyg. Båda mobilerna fick 5/5 på både skärm och hårdvara. De har helt enkelt marknadens bästa skärmar kombinerat med den absolut bästa hårdvaran som finns tillgänglig. Designen fick båda 4/5 på. De nådde inte upp till 5/5 då fingeravtryckssensorerna och högtalarnas placering är under all kritik. Kameran i Galaxy S8 är helt underbar och fick 5/5 men kameran i Note 8 var ännu bättre (tack vare att den har två) och jag hade inget annat val än att ge den 5,5/5. Användarupplevelsen är likvärdig i de båda telefonerna och får 4,5/5, men Note 8 lyckades pusha upp sitt betyg till 5/5 tack vare den medföljande pennan och alla dess funktioner. Batteritiden var fenomenal i S8 och fick 5/5, i Note 8 var den lite sämre och klarade bara 4/5. Mobilerna är väldigt lika, måste jag välja väljer jag Note 8 då jag gillar stora mobiler, men båda är extremt bra.

 
 

2.      Sony Xperia XZ1 och Samsung Galaxy S8+, betyg 26,5/30

 

 
 
 

3.      Oneplus 3 och Motorola Moto Z2 Play, betyg 25,5/30

 

 
 

Sämst

1.      Huawei Y6 II Compact, betyg 12,5/30

Jag har inte testat så många riktigt dåliga telefoner på min blogg. Men Huawei Y6 är utan konkurrens den absolut sämsta. Designen är plastig, har en dåligt placerad högtalare och saknar både fingeravtrycksläsare och vattentäthet och får där 2/5. Kameran är värdelös, speciellt selfiakameran och får 1,5/5. Användarupplevelsen är en av ”höjdpunkterna” med telefonen och den får 2,5/5, vid simpel användning har den ett bra tempo. Skärmen är riktigt dålig och får 2/5. Batteriet är inte ens det bra, något jag ändå trodde skulle vara bra i en så här simpel lur, och batteriet får 2,5/5. Hårdvaran är självklart inte på topp och får bara 2/5. Måste jag köpa en mobil för under 2000 kronor skulle jag tittat på vad Sony och Motorola har att erbjuda istället.

 

 

2.      Huawei Honor 8 Lite, betyg 15,5/30

 

 

3.      Motorola Moto G5, betyg 16,5/30

 

 

 

Mest omtyckta inläggen

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst användarupplevelse!

En sak som är ett måste med en ny mobil är att den ska fungera bra i vardag...

Nya prylar

Bästa och sämsta kameramobilerna jag testat!

Jag har testat många mobiler och det finns en sak som skiljer dem åt väldig...

Nya prylar

Moto Z2 Force - mobilen med skärmen som inte spricker

Mobilskärmar går ibland sönder, det händer även den bästa. Motorola har bes...

Nya prylar

Bäst designade mobilerna någonsin - och de sämsta

Jag har testat många olika mobiler under tiden jag haft min blogg. Men vilk...

Blogg

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med andra ord batteritiden vara tillräckligt bra för att mobilen inte ska hinna dö. När jag testar telefoner mäter jag hur länge skärmen har varit på under dagen och kollar hur mycket batteri som finns kvar. Utifrån detta får mobilen ett betyg. Om mobilen har snabbladdning, riktigt bra batterisparlägen eller funktioner som får batteriets livslängd att bli bättre får mobilen pluspoäng! Här är de bästa och de sämsta mobilerna jag testat i kategorin batteritid.

Bäst

1.      Sony Xperia XZ1 Compact, betyg 5,5/5

Sonys nya minimobil har blivit begåvad med ett riktigt stort batteri. Detta tillsammans med den lilla skärmen gör att batteritiden är bland det absolut bästa du kan få. Dessutom har den bra batterisparlägen och funktioner som gör att batteriet förmodligen kommer att vara fortsatt bra om några år. Tänker du mycket på batteriet är detta en riktigt bra telefon och den enda någonsin som spräckt maxgränsen 5/5.

 

2.      Sony Xperia XZ1 och Samsung Galaxy S8, betyg 5/5

Storebror till XZ1 Compact är XZ1. Den har en större skärm men fortfarande lika stort batteri. Det gör att batteritiden är lite sämre, men däremot laddar den snabbare vilket gör att den får pluspoäng för snabbladdning. Den har även riktigt bra batterisparfunktioner och funktioner som förlänger hållbarheten på batteriet, det gör att den får maxbetyget 5/5. Galaxy S8 har även den ruskigt bra batteritid, bättre än XZ1. Däremot saknar S8 funktioner för hållbarhet, men har snabbladdning och bra batterisparlägen. Detta gör att även Galaxy S8 får betyget 5/5.

 
 

3.      Motorola Moto Z2 Play och Honor 8, betyg 4,5/5

Moto Z2 Play är en riktigt bra telefon, med en riktigt bra batteritid. Inte riktigt bäst av alla men fortfarande bland de bästa. Den saknar batterisparlägen men har snabbladdning och får därför 4,5/5. Huawei Honor 8 har lite sämre batteritid men har både snabbladdning och bra batterisparlägen och får därför samma höga betyg, 4,5/5.

 
 

Sämst

1.      Motorola Moto Z, betyg 1,5/5

Motorolas Z2 Play har bland de bästa batteritiderna, men deras gamla Moto Z hade inte alls någon bra batteritid. Snabbladdning hjälper föga om batteritiden är helt värdelös. Bottennoteringen 1,5/5 är något du bör tänka på innan du köper den här mobilen.

 

2.      Motorola Moto G5, betyg 2/5

Moto G5 är en bra mobil för en mindre summa. Värt att tänka på innan du slår till är att batteritiden är under all kritik. Använder du mobilen lite, kanske bara ringer och SMS:ar, då kan detta ändå vara ett bra köp.

 

3.      Huawei P10 plus, Huawei Y6 II Compact och Lumia 950 XL, betyg 2,5/5

Dessa tre mobile får ett varningens finger. Batteritiden må vara acceptabel, men den är långt ifrån bra. Huawei P10 plus har både snabbladdning och bra batterisparlägen, men vad hjälper det när batteritiden är så dålig? Lumia 950 XL var svår att mäta efter som det saknades funktioner för att se hur mycket jag använt mobilen, men mitt intryck var att batteritiden inte var något att hurra över.

 
 

Mest kommenterade inläggen

Nya prylar

3D Creator - framtidens nyttoapp

3D, AR, VR. Samtliga är saker som för tankarna mot framtiden. Just 3D är nå...

Nya prylar

Test av Sonys nya lilla mobil - med extrem batteritid

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vill man ha en liten bra mobi...

Nya prylar

Googles nya mobiler är lovande - men kommer kanske inte till Sverige

Google gör förutom Android, som sitter i princip alla mobiler utom iPhone, ...

Nya prylar

Ny mobil från Sony slår rekord i batteritest

Jag har precis testat Sony Xperia XZ1 och håller nu på att testa XZ1 Compac...