Blogg

Sonys hörlurar för basälskare!

Vill man ha ordentliga bluetoothhörlurar men ändå inte betala hur mycket som helst. Då finns Sonys XB950BT, som dessutom kommer med funktionen “EXTRA BASS”. Hörlurarna är riktigt stora och själv tycker jag att de är något förstora för att gå runt med, de är kanske lite mer lämpade att ha hemma eller på flygresor. XB950BT kostar cirka 1 000 kronor och finns i en färg, svart med röda ränder.

 
 

Mycket knappar

Som sagt är det riktigt stora hörlurar vi pratar om. Trots det är de ganska lätta och sitter väldigt skönt på huvudet. Många andra hörlurar, speciellt i den här prisklassen, gör ofta ont efter att man använt dem ett längre tag. Det är som tur är inte fallet med XB950BT som fortsätter vara sköna länge.

 

Det som är desto värre är alla knappar som jag har svårt att lära mig hitta ordentligt. På vänster hörlur finns powerknappen och EXTRA BASS-knappen(som vi kommer till mer senare). Här finns också ett USB-uttag för laddning, ett uttag ifall du vill lyssna via sladd och dessutom en mikrofon som ger ett riktigt bra ljud vid samtal. På den högra hörluren finns volymknappar och en knapp som du kan dra i för att byta låt, trycka för att spela/pausa och även svara i telefon med. Det är ingen knapp som jag vill ta bort, alla känns användbara, men det kan bli lite rörigt.

 
 

Bas med plusmeny

Är du precis som jag en basälskare? Då kommer du säkert gilla XB950BT. Den vanliga ljudkvaliteten är väl helt okej, inget jättebra, men godkänt för prisklassen. Däremot är det kul med så mycket bas. Vill man ha ytterligare bas kan man trycka på knappen EXTRA BASS och då pausas musiken en halvsekund och startas sedan om med extremt mycket bas. Det är en riktigt kul funktion som jag använder mycket. Man får dock vara noggrann med att stänga av den om man byter till en låt där inte bas passar för annars förstör det hela låten.

 

XB950BT har 20 timmar batteritid och är ett par hörlurar jag diggar. Jämför man med hörlurar för runt 2 000 kronor kan de tyvärr inte hävda sig. Men tittar man på vad man får för 1 000 kronor bjuder hörlurarna på design och funktioner som jag tycker överträffar prisklassen. Ljudet är kanske inte på samma nivå som designen, men gillar du bas så kommer du älska dessa.

 

Mest lästa inläggen

Nya prylar

Tack för den här tiden!

Som ni kanske märkt har jag gjort lite sammanfattade inlägg på den sista ti...

Nya prylar

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategor...

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst batteritid!

En mobil utan batteri fungerar inte. Oavsett hur bra en mobil är måste med ...

Nya prylar

Bästa och sämsta skärmarna i mobiler!

Skärmar skiljer sig mycket åt i olika telefoner. Den typen som enligt mig ä...

Blogg

Apples nya datorer - med en helt ny funktion

Apple har nu uppgraderat sin Macbook Pro, alltså deras bärbara dator som är konstruerad för de som har högre krav på sin dator. Men Macbook Pro är inte bara en dator, utan den finns i flera versioner, 3 nya lanserades i veckan. Dessa 3 finns även de i olika versioner och kan skräddarsys efter ens behov. Priserna skiljer sig markant och börjar vid 17 000 kronor och fortsätter upp en bit över 30 000 kronor beroende på hur du vill ha din dator.

 

Den stora nyheten

Köper du en ny dator med Windows så får du förmodligen en med touchskärm. Så är inte fallet med Apple, istället har de kommit på något som “Touch Bar”. Det är som en lång bred touchskärm som ersätter översta raden på tangentbordet. Här finns alla möjliga funktioner som att höja ljudet, byta flik i webbläsaren, lägg till emojis i meddelanden, listan kan göras lång. Vad som finns på touchbaren bestäms av vilken app du använder. Detta betyder att funktionaliteten i den kan bli väldigt stor. Utöver touchbaren finns nu även en fingeravtrycksläsare, så att du precis som i en telefon kan använda fingeravtrycket när du loggar in och även i vissa andra tjänster.

 
 

Inga vanliga USB-uttag

När den vanliga Macbooken lanserades hade Apple plockat bort allt förutom ett USB-C uttag och ett hörlursuttag. I Pro händer samma sak, bara att du får 4 stycken USB-C uttag, via dessa kan du koppla in en annan skärm och liknande om du köper adaptrar. Lite lustigt är också att du numera kommer behöva 2 par hörlurar, en för din iPhone 7, och en för datorn. Hur tänkte Apple här?

 
 

Värstingdatorn

För den absolut bästa Macbook Pro startar på priset 27 000 kronor. Här får du en extremt kraftfull dator med en touchbar, en 15 tumsskärm och komponenter som gör att datorn kommer hålla sig väldigt många år utan att bli omodern. Det som saknas är minnet. Minnet är bara på 256 GB vilket kan bli lite tunt om du lagrar mycket på datorn. Lösningen kostar ytterligare 4 500 kronor, då får du en Macbook Pro med 512 GB minne och även något starkare hårdvara.

 

Den vanliga datorn

Vill du ha en lite mindre dator finns den med 13 tumsskärm. Här får du lite sämre prestanda även om det för de flesta borde räcka och bli över. Precis som i den större modellen får du touchbar och touch id inbyggt. Priset startar på 20 600 kronor och för en större hårddisk på 512 GB får du slanta upp 2 000 kronor till.

 
 

Den “fattiges” variant

Själv tycker jag 17 000 kronor är väldigt mycket för en dator. Men det är faktiskt vad du får betala för den klenaste varianten av Macbook Pro. Här får man en 13 tumsskärm utan touchbar och med endast 2 USB-C portar. Prestandan kommer att bli sämre än för de dyrare modellerna men fortfarande är detta en riktigt snabb dator.

 

Vill du spara en slant finns fortfarande förra generationen kvar att köpa!

 
 

Mest omtyckta inläggen

Nya prylar

Mobilerna med bäst och sämst användarupplevelse!

En sak som är ett måste med en ny mobil är att den ska fungera bra i vardag...

Nya prylar

Bästa och sämsta kameramobilerna jag testat!

Jag har testat många mobiler och det finns en sak som skiljer dem åt väldig...

Nya prylar

Moto Z2 Force - mobilen med skärmen som inte spricker

Mobilskärmar går ibland sönder, det händer även den bästa. Motorola har bes...

Nya prylar

Bäst designade mobilerna någonsin - och de sämsta

Jag har testat många olika mobiler under tiden jag haft min blogg. Men vilk...

Blogg

Samsungs plan för nästa år!

Som vi alla vet har Samsung stora problem för tillfället, deras storsäljare Note 7 blev ju aldrig riktigt verklighet. Så vad är planen för nästa år? Här är vad jag tror. Det är baserat på att Samsung lovat de Sydkoreaner som beställt en Note 7 men istället köpt en S7/S7 edge att få halva priset på en S8 eller en Note 8.

 Bildresultat för s6 edge

En Samsungtelefon med kurvad skärm.

Inga edge-modeller

Samsung har tidigare haft stor framgång med sina edgemodeller, de telefonerna med kurvade skärmar. Min gissning är att Samsung skippar edgemodellerna för att smalna av sitt modellprogram. Med det sagt tror jag inte att de kurvade skärmarna försvinner utan helt enkelt att de blir standard i S8 och i S8 plus, om det nu blir en S8 plus.

 
Note 7

Ingen S8 plus

Det var väldigt många som längtade efter Note 7, vad ska de göra nu? Helst skulle Samsung vilja släppa en Note 8 så tidigt som möjligt men att påskynda produktionen riskerar att framkalla fler missar, något som Samsung inte har råd med. Däremot har säkert Samsung redan en Galaxy S8 plus på gång. Att bygga om den lite, lägga in en lite större skärm och en penna men behålla resten och sen kalla den Note 8 kan kanske vara smart.

 

Min gissning är alltså att både en Galaxy S8 och en Galaxy Note 8 visas upp tidigt nästa år. Hur Samsung isåfall gör mot hösten blir dock knepigt. Det är för tidigt att lansera några nya flaggskepp inför julen eftersom Note 8 och S8 redan är ganska fräscha. Lite spekulationer från min sida, möjligen är det redan nu för sent att designa om S8 plus…

 
 

Mest kommenterade inläggen

Nya prylar

3D Creator - framtidens nyttoapp

3D, AR, VR. Samtliga är saker som för tankarna mot framtiden. Just 3D är nå...

Nya prylar

Test av Sonys nya lilla mobil - med extrem batteritid

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vill man ha en liten bra mobi...

Nya prylar

Googles nya mobiler är lovande - men kommer kanske inte till Sverige

Google gör förutom Android, som sitter i princip alla mobiler utom iPhone, ...

Nya prylar

Ny mobil från Sony slår rekord i batteritest

Jag har precis testat Sony Xperia XZ1 och håller nu på att testa XZ1 Compac...