Opinionsblogg

Bästa och sämsta mobilerna - någonsin

Efter att nu har gått igenom dem bästa och sämsta mobilerna i varje kategori jag testat är det nu dags till att se vilka de bästa och sämsta mobilerna jag testat är totalt. Alltså de som kombinerat fått högst poäng utifrån design, kamera, användarupplevelse, skärm, batteri och hårdvara. Jag kommer även snabbt presentera mobiler som var nära att knipa förstaplatsen.

Bäst

1.      Samsung Galaxy Note 8 och Samsung Galaxy S8, betyg 28,5/30

Dessa två mobiler är de som fått högst betyg någonsin i mina tester. Båda har fått 28,5/30, men i de olika kategorierna har de fått lite olika betyg. Båda mobilerna fick 5/5 på både skärm och hårdvara. De har helt enkelt marknadens bästa skärmar kombinerat med den absolut bästa hårdvaran som finns tillgänglig. Designen fick båda 4/5 på. De nådde inte upp till 5/5 då fingeravtryckssensorerna och högtalarnas placering är under all kritik. Kameran i Galaxy S8 är helt underbar och fick 5/5 men kameran i Note 8 var ännu bättre (tack vare att den har två) och jag hade inget annat val än att ge den 5,5/5. Användarupplevelsen är likvärdig i de båda telefonerna och får 4,5/5, men Note 8 lyckades pusha upp sitt betyg till 5/5 tack vare den medföljande pennan och alla dess funktioner. Batteritiden var fenomenal i S8 och fick 5/5, i Note 8 var den lite sämre och klarade bara 4/5. Mobilerna är väldigt lika, måste jag välja väljer jag Note 8 då jag gillar stora mobiler, men båda är extremt bra.

 
 

2.      Sony Xperia XZ1 och Samsung Galaxy S8+, betyg 26,5/30

 

 
 
 

3.      Oneplus 3 och Motorola Moto Z2 Play, betyg 25,5/30

 

 
 

Sämst

1.      Huawei Y6 II Compact, betyg 12,5/30

Jag har inte testat så många riktigt dåliga telefoner på min blogg. Men Huawei Y6 är utan konkurrens den absolut sämsta. Designen är plastig, har en dåligt placerad högtalare och saknar både fingeravtrycksläsare och vattentäthet och får där 2/5. Kameran är värdelös, speciellt selfiakameran och får 1,5/5. Användarupplevelsen är en av ”höjdpunkterna” med telefonen och den får 2,5/5, vid simpel användning har den ett bra tempo. Skärmen är riktigt dålig och får 2/5. Batteriet är inte ens det bra, något jag ändå trodde skulle vara bra i en så här simpel lur, och batteriet får 2,5/5. Hårdvaran är självklart inte på topp och får bara 2/5. Måste jag köpa en mobil för under 2000 kronor skulle jag tittat på vad Sony och Motorola har att erbjuda istället.

 

 

2.      Huawei Honor 8 Lite, betyg 15,5/30

 

 

3.      Motorola Moto G5, betyg 16,5/30

 

 

 

Kommentarer

Kommentera