Opinionsblogg

Galaxy Note 7 - här är allt du behöver veta om supertelefonen

Samsungs nya Galaxy Note 7 har äntligen visats upp. Det är en mer businessintriktad telefon än vanliga S7 vilket främst visas genom att telefonen har en inbyggd penna. Note 7 kommer att finnas i fyra färger, blå, guld, silver och svart. Priset är självfallet väldigt högt och i Sverige får vi nog räkna med att ge upp emot 9 000 kronor för att få tag på den.
 
www.samsung.se
 
Note 7 är en mycket stor telefon och jämför man den med iPhone 6S plus så är den en halv centimeter kortare och en halv centimeter mindre bred. Storleken beror mestadels på den gigantiska kurvade skärmen på 5,7 tum. Skärmen är högupplöst och skryter med upplösningen QHD, det är även den första skärmen på den svenska marknaden som har HDR(vilket bör betyda bättre färger). Utöver detta har skärmen den hyllade funktionen always-on, en funktion som gör att skärmen är på hela tiden med information som klocka, något som drar förvånansvärt lite batteri. Note 7 är den första Notetelefonen Samsung gjort som är vattentät, och pennan som följer med fungerar under vattnet. Så är du businessman och plötsligt behöver anteckna när du råkar vara under vattnet, så är det ingen fara. 
 
Något många störs av är att glaset i många av dagens mobiler spricker. Note 7 har glas både fram och bak, men glaset är det starkaste på någon telefon i dag, nämligen Gorilla Glass 5. Detta ska göra att glaset tål tapp på en ej platt yta från 160 centimeter 4 av 5 gånger. På framsidan sitter en ögonscanner, den ska kunna användas för att låsa upp telefonen och det ska enligt Samsung vara ännu säkrare än att låsa upp telefonen med fingeravtrycket. Längst ned på Note 7 finns det en hörlursutgång, plats för pennan, högtalare och laddningsport. Laddningsporten är av typen USB-C vilket betyder att man kan sätta in laddaren åt vilket håll som helst, och det betyder också att laddningstiderna möjligen är snabbare än någonsin.
 
www.samsung.se
 
För er som vill veta vad som finns på insidan kan jag berätta att det i processorväg är antingen en Snapdragon 820 eller en Exynos 8890(Samsungs hemmagjorda processor). Vilken av processorerna som kommer till Sverige är inget jag vet i dagsläget. RAM-minnet är på 4 GB vilket är lite mindre än de 6 GB som det ryktades om, men ändå helt klart tillräckligt. Lagringsminnet är på gigantiska 64 GB, förmodligen kommer detta vara det enda alternativet vilket är kul då mycket minne alltid är bra. Om någon ändå vill ha mer minne erbjuder Note 7 en minneskortplats.
 
Sist men inte minst ska jag berätta om batteriet. Det är 3 500 mAh stort, vilket för en mobiltelefon är stort men inte störst. Halvsyskonet S7 edge(som är den mobilen med bäst batteritid i Sverige) har ett något större batteri och lite mindre skärm, med andra ord kommer vi att få se bra batteritid på Note 7, men inte några nya rekord. Nya batterisparlägen kommer vi däremot att få se, de heter medium och max. Här får man själv ställa in precis hur man vill spara på batteriet för att det ska vara så väl anpassat som möjligt.
 
Något mer du undrar om telefonen? Jag kommer själv att testa den så fort som möjligt, passa på att ställ frågor i kommentarsfältet så kan jag återkomma.

Kommentarer

#1 - Anonym

Eftersom man får in fyra färger på Note 7 som är svart, blå,silver och guld men flesta butiker ska ha är bara dessa 3 färger utan guld😳 Vet ni när guld kommer då?😊

Svar: Tyvärr inga uppgifter om detta, ska kontakta Samsung och se om de kan svara på det. Håll dig uppdaterad på bloggen!

Uppdatering: Kollade på Samsungs hemsida och guld fanns inte med där. Gissningsvis kommer den senare till Sverige p.g.a. att de inte hunnit tillverka tillräckligt många.
nyaprylar.blogg.se

Kommentera