Opinionsblogg

IPhone 7 - här är nyheterna!

Många vet redan en hel del om iPhone 7. Det finns mycket rykten och det verkar som att designen kommer att vara ungefär densamma som iPhone 6. Det som förmodligen kommer att skilja är att hörlursutgången ersätts med en extra högtalare och att iPhone 7 plus får dubbla kameror. Det som däremot inte hörts så mycket om är vad som kommer att hända med systemet, alltså vilka mjukvarunyheter vi kommer att få se. Här är listan på de nyheter jag tycker är de mest intressanta!
 
Möjlighet att ta bort standardappar
En jobbig ska med dagens telefoner är att det följer med en drös appar, vissa av dem öppnar man inte ens. I de flesta Androidtelefoner är problemet lättlöst genom att du helt enkelt inte placerar ut apparna på dina hemskärmar. Hos Apple däremot är du tvungen att ha dem någonstans, tills nu. Det går alltså att radera standardappar i iOS 10.
 
 
Lyft för att väcka telefonen
Detta är en funktion som funnits i vissa andra telefoner tidigare men med olika bra förmåga att fungera som den ska. Det går helt enkelt ut på att du lyfter telefonen från exempelvis ett bord, då tänds skärmen,´du slipper alltså trycka på av/på-knappen. Det är ett smidigt sätt att kolla sina notifikationer på, förhoppningsvis fungerar det också smidigt.
 
Bättre notifikationer på låsskärmen
Notifikationerna på låsskärmen har setts över. Har du exempelvis mycket notifikationer finns det en knapp för att rensa dem. Du kan även använda 3D-touch på notifikationerna för att förstora dem och få fram mer information. Du kommer även kunna se en bild i ett meddelande eller svara på meddelandet direkt i notifikationen.
 
Mera 3D-touch
Nu är 3D-touch mer utbrett i systemet och fler appar har fått fler funktioner med 3D-touch involverat. För ni som inte vet är 3D-touch något som gör att skärmen känner av hur hårt du trycker, ett hårdare tryck kan alltså få en annan funktion en ett mjukare. 
 
 
Snyggare appar
Flera av standardapparna i telefonen har fått ny design. Musikappen är helt omdesignad och har en ny funktion som gör att du kan kolla på låtens text medans du lyssnar på den. 
 
Mera emojis
Emojisarna har gått och blivit 3 gånger så stora. Apple vill även att du använder dem ännu mera. Detta märks när du skrivit ett meddelande och öppnar emojistangentbordet, telefonen visar då vilka ord som skulle kunna bytas ut mot en emoji. Har du exempelvis skrivit något om pizza så förslår telefonen att byta ut ordet pizza mot en emojipizza.
 
IOS 10 släpps självfallet inte bara på nya iPhone 7 utan kommer även till iPhone 5 och senare telefoner, samt en drös med surfplattor. Den kommer i höst, förmodligen i samband med släppet av iPhone 7.

Kommentarer

Kommentera