Opinionsblogg

Billig surfplatta för under 2000 kr!

Det börjar närma sig jul och prylinköpen skjuter i höjden. Något som inte pratas så mycket om är vad man ska köpa för surfplattor om man vill ha en lite billigare. Jag har visserligen inte testat så många billigare surfplattor, men å andra sidan vet jag vad som behövs i en surfplatta. Jag har hittat en som verkar riktigt bra för en billigare peng.

 

Surfplattan jag hittade som verkar bra för sitt pris är Lenovo Tab 2 A10-70. Det är en 10-tumsplatta, med andra ord en av de större surfplattorna. Skärmen i surfplattan har blivit hyllad som väldigt bra för sitt pris och har upplösningen full-HD. Processorn är ingen värsting men bör räcka för en hyffsad upplevelse samtidigt som RAM-minnet på 2 GB borde räcka för att surfplattan inte ska bli väldigt slö.

 

Många billigare plattor har ett väldigt litet minne, därav brukar det bli fullt väldigt fort. Som tur är har Lenovo Tab 2 A10-70 ett 16 GB stort minne, istället för 8 GB som man annars brukar få i en såhär billig surfplatta. Dessutom finns det plats för minneskort. Det dåliga är att surfplattan har en äldre version av Android. Vill du ha en surfplatta som känns modernare får du helt enkelt betala mera. För priset får du dock en acceptabel surfplatta som passar bra till dig med låga krav eller kanske som present till ett barn!

Kommentarer

Kommentera