Opinionsblogg

Bra ljud för alla – Denons nya anläggning

Ett problem när man vill ha bra ljud till sin TV är ofta att det är krångligt. Vill man ha bra ljud behöver man nästan vara lite nördig. Denon har tänkt till och gjort ett system som de menar passar även den icke nördiga människan. De nya produkterna kallas HEOS AVR och HEOS Subwoofer där AVR kostar kring 9 000 kronor och HEOS Subwoofer kostar kring 7 000 kronor.

 

 

Inga kablar

HEOS AVR ska va den simplaste hemmabioanläggningen på marknaden. Designen är i aluminium och det finns bara en knapp, ingen display, inga avancerade inställningar och med rätt tillbehör nästan inga kablar. Detta är unikt för ett hemmabiosystem och en liknande produkt saknas hittills från konkurrenten Sonos. Denon hävdar till och med att ”vem som helst kan installera det på några minuter”. Allt man behöver för att föra över ljudet från TV:n är en vanlig HDMI-kabel. Vill man spela musik från mobilen går det enkelt att streama via Spotify och det styrs endast via mobilen.

Vilka högtalare du använder väljer du själv, har du några sedan tidigare går det bra att koppla in dem. Du kan koppla in maximalt 5 högtalare och en baslåda (eller subwoofer om man använder det engelska begreppet). När man bygger ett surroundsystem är ett av problemen att du måste dra kablar runt hela rummet. Det problemet har Denon fixat, använder man Denons högtalare från HEOS-serien är det enda högtalarna behöver ström, ljudet är trådlöst. Till och med baslådan går att få trådlös om man köper HEOS Subwoofer.

Smakar det så kostar det

Vem som helst kan hantera HEOS nya anläggning, men vem som helst kan inte köpa den. HEOS AVR som är grundbulten i systemet kostar 8 998 kronor. Vill du ha 5 trådlösa högtalare och inte har några egna sedan innan kostar varje högtalare från Denon från 2 148 kronor och baslådan 6 998 kronor. Slutpriset för ett riktigt bra system som är enkelt att använda blir då 26 736 kronor. Men smakar det så kostar det. Produkterna säljs på hifiklubben.se!

 

Kommentarer

Kommentera