Opinionsblogg

Nya premiumhörlurar - kan AH-D7200 vara världens bästa hörlurar?

Jag har tidigare testat en hel del hörlurar från Denon. Denon är ett något okänt företag här i Sverige men levererar ljud i högsta kvalitet till ett lite högre pris än många av de andra tillverkarna. Ljudet som Denonhörlurar och högtalare ger ifrån sig är ett ljud som är riktigt äkta och de har inte valt att skruva upp basen som exempelvis Beats.

 

Nya topphörlurarna

Denon har nu släppt några nya hörlurar kallade AH-D7200 och dessa ska vara bland det bästa du kan få tag på. Till att börja med är de byggda oerhört lyxigt. Kåporna runt öronen är byggda i valnöt, en träsort som dels är väldigt snygg att kolla på och som tack vare sin hårdhet ger en ljuddämpande effekt för att upplevelsen ska bli bättre. Öronkuddarna som sitter på kåporna är i japanskt syntetläder som andas vilket gör att de anpassar sig efter dina öron. Denon har även specialutvecklat alla ledningar, både den i kabeln och de i hörlurarna, så att de håller högsta kvalitet och är i extra fin koppar. Vikten uppges till 385 gram vilket är ganska lite för den här typen av hörlurar.

 

Ljudet är ändå det viktigaste

Materialvalen som jag beskrev i stycket innan är självfallet lämpade för det bästa ljudet. Men Denon har gjort mer än så. All ljudteknik är utvecklad i från grunden med hjälp av den över 100-åriga erfarenhet som Denon har. Detta betyder bland annat att membranen på hörlurarna (själva konen som ljudet kommer ifrån) har fått specialmaterialet nanofiber. Resultatet har blivit ljud som är extraordinärt och som utmärker sig av en bra fyllighet och dynamik.


Denon är ett varumärke man verkligen kan lita på om man vill ha ljud i högsta klass. Så vad kostar deras superhörlurar? Cirka 7000 kronor. Det är verkligen en hel del för ett par hörlurar, men för den som vill ha det bästa så kan det kanske vara värt. Vi får se om det blir aktuellt med ett test, håll dig uppdaterad!

Kommentarer

Kommentera