Opinionsblogg

Årets modeller ser ut att få bättre batteritider!

Mobilmarknaden har på senare år stagnerat något. De absolut bästa telefonerna blir inte så mycket bättre, de är ju redan så snabba och har så bra kameror. En sak de däremot kan förbättra är batteritiden. Nu har det kommit resultat från oberoende tester på LG G6 och HTC U Ultra.
 
 
LG har tidigare varit dåliga på batteritider
LG G5 hade en batteritid som var under all kritik. Vid normal användning var batteriet horribelt och med "always-on", en klocka som är tänd på skärmen hela tiden, var batteritiden ännu värre. LG G6 har med andra ord mycket att bli bättre på än sin föregångare. Testerna visar att G6 är 10 % bättre än G5 med "always-on" igång. Med funktionen avstängd har man lyckats med 20 % bättre batteritid än vad G5 klarade med funktionen avstängd. Det är inte några galna batteritider, men mycket mer acceptabelt än förr. Ett tips är dock att stänga av "always-on" då det förbättrar batteritiden med över 30 %.
 
Finns HTC kvar?
Ja HTC finns kvar, men mobilerna säljer mycket mindre än de förtjänar. Batteritiden på föra årets HTC flaggskepp HTC 10 var helt okej, men inte mer. Den nya flaggskeppsmodellen HTC U Ultra har ett mindre batteri, men HTC har trots det lyckats förbättra batteritiden ordentligt. Om du använder ett SIM-kort (använder du två försämras batteritiden mycket) så har årets modell cirka 23 % bättre batteritid än förra årets modell. U Ultra är till och med något bättre än LG G6.
 
Jag tycker det är intressant med batteritider. De tester LG G5, G6, HTC 10 och U Ultra genomgått är exakt identiska så det är lätt att jämföra. Däremot skiljer mobilerna sig åt ändå. U Ultra var exempelvis bra på det mesta men ganska dålig på videouppspelning, där G6 var extremt mycket bättre än U Ultra. Trots detta var U Ultra bättre än G6 alla kategorier inräknade. Så batteritid är knepigt att mäta!

Kommentarer

Kommentera