Opinionsblogg

Nya Galaxy S8 - här är den billigast!

Samsungs nya supermobil Galaxy S8 har ganska nyss nått våra butiker. Ett testexemplar är påväg till mig så jag kommer att testa den i vecka. Det som står klart redan nu är dock att det inte är någon billig mobil, så lika bra att sammanställa var den är billigast. Min tanke är även att den som har en Galaxy S8 kommer att surfa ganska mycket, så här är de billigaste abonnemangen med Galaxy S8 och minst 10 GB surf.
Tele2
Hos Tele2 går Galaxy S8 och ett abonnemang med 15 GB surf loss på 631 kronor i månaden. En hel del pengar, men här kastar även Tele2 med 7 GB surf inom EU vilket är tacksamt för den som ska ut på resa i sommar. Självklart ingår fria samtal och SMS. Totalkostnaden på 2 år blir dock ganska hög, hela 15 394 kronor, detta är inklusive 250 kronor i startavgift. Själva abonnemanget är heller inte bundet, du binder dig bara att betala av kostnaden för mobilen vilket är totalt 8 267 kronor.
 
Comviq
Detta är operatören som flaggar med att Galaxy S8 är billigast hos dem, men då får man bara ynka 1 GB surf. Vill vi ha över 10 GB surf måste vi ta abonnemanget som har 20 GB surf. Nu stiger kostnaden rejält, men det blir ändå mycket billigare än hos Tele2, trots att mer surf ingår. Månadskostnaden blir 545 kronor i månaden och detta utslaget på två år blir 13 080 kronor. Då ingår inte någon surf i utlandet. Vill du snåla och ta 7 GB surf sjunker totalkostnaden till 11 880 kronor. 
 
Telenor
Det abonnemanget som jag ser som lyxigast är Telenors. Här får du 12 GB surf, där hela surfen ingår i hela EU och även i Thailand. Abonnemanget inklusive mobil kostar 649 kronor i månaden. Totalkostnaden blir 15 576, lite dyrare än Tele2, men här får du mer surf i EU. Däremot är abonnemanget bundet på 2 år till skillnad från det hos Tele2.
Telia
Hos Telia får du precis som hos Telenor betala 649 kronor i månaden (plus en startavgift på 250 kronor), men här får du hela 20 GB surf. Dessutom ingår sociala medier inte i surfpotten, så du klarar dig längre på de 20 GB surf du har. Dessutom ingår surfen i hela EU och den surf du inte använder får du behålla till nästa månad. Är du mellan 18 och 27 år får du dessutom 40 kr i rabatt per månad på abonnemanget. Det betyder att du får priset 14 866 om du är 27 år eller yngre och 14 866 kronor om du är äldre 15 826 kronor. Ganska dyrt, men här är det mycket som ingår.
 
 
 
Halebop
Halebop är Telia, men billigare och under ett annat varumärke. Här får vi hela 24 GB surf för en kostnad på 599 kronor i månaden. Mycket surf, men endel dyrare än Comviq som erbjuder nästan lika mycket surf. Totalkostnaden blir 14 376 kronor vilket inte är billigast men långt ifrån dyrast, och mycket surf får man också.
 
Tre
Vi kanske tänker att tre är en ganska dyr operatör, men så är det inte med Galaxy S8. Binder vi upp oss på 2 år så kan vi få 15 GB surf för 549 kronor i månaden och då ingår wifisamtal så att du kan ringa även om du har dålig teckning. Totalkostnaden blir 13 176 kronor vilket nästan slår Comviq.
 
Billigast är alltså Comviq där du även får rejält med surf. De andra operatörerna har även de genomgående bra erbjudanden, där ett högre pris ofta inkluderar saker som EU-surf. Så är du sugen på en S8 har du här en hel del bra alternativ.

Kommentarer

Kommentera