Opinionsblogg

Telenor tar upp surfkampen med Tele2!

Tele2 släppte för ett tag sedan ett abonnemang med fri surf. Ett litet tag var alltså Tele2 ensamma om att erbjuda ett sådant abonnemang. Begränsningen var dock att efter att du surfat upp 5 GB på en dag får du låsa upp 1 GB åt gången, detta för att datamängden inte ska kunna missbrukas. Nu har Telenor släppt ett liknande abonnemang.

Mycket ingår

I abonnemanget ingår fri surf, utan några som helst begränsningar. Självfallet ingår fria samtal, SMS och MMS och det går även att ringa sina familjemedlemmar gratis i hela världen. Tele2 slänger på 12 GB surf i EU medan Telenor ger dig hela 100 GB surf i EU, Thailand, Malaysia och Myanmar. Utanför EU är dock surfhastigheten begränsad till 1 Mbit/sek vilket betyder att du inte kommer kunna använda videostreamingtjänster som Netflix och Youtube. När du är i ett annat EU-land ingår samtal inom EU-landet och även hem till Sverige. Tele2s utomlandssurf är begränsad till EU och du kan bara använda 12 GB. Som sagt har även Tele2 en begränsning till 5 GB per dag, där man sen får låsa upp 1 GB åt gången. Hos Telenor ligger den begränsningen på 20 GB, där du sen får ett SMS där du kan låsa upp ytterligare 5 GB åt gången.

Smakar det så kostar det

Detta är som ni förstår ett abonnemang där extremt mycket ingår. Tyvärr återspeglas det i priset. Hos Tele2, där inte lika mycket ingår, kostar fri surf 499 kronor i månaden. Hos Telenor kostar det 50 % mer, alltså 749 kronor i månaden. Binder du dig i två år går priset ned till 549 kronor vilket då är lite mer acceptabelt.

 

 

Jag vill köpa iPhone 7 med abonnemang med fri surf, vilket ska jag välja?

Om vi struntar i att räkna med allt extra som ingår med Telenor när du är utomlands och bara räknar in priset så kostar så kostar en iPhone 7 med fri surf hos Telenor 859 kronor i månaden. Väljer du istället Tele2 får du betala 811 kronor i månaden. Är du på resande fot ofta kan det absolut löna sig att välja Telenor, men klarar du dig med lite mer begränsad upplevelse utomlands så bör du välja Tele2. Vill du istället ha en Galaxy S8 så kostar den med Tele2 831 kronor i månaden och med Telenor 879 kronor i månaden!

Kommentarer

Kommentera