Opinionsblogg

Vad fotar vi oftast? - här är listan

Den populäraste tiden att använda våra mobilkameror är kanske sommaren. Men vad är det vi helst fotograferar på semestern? Förutom oss själva så har Sony tagit fram en rapport om de populäraste landmärkena att fotografera! Vi börjar med nummer 10 och räknar sen ned, kan du redan nu gissa vilket som är det populäraste?

10. Colosseum

Colosseum känner du säkert till. Det är en gammal amfiteater belägen i Rom. Den är kanske lite förfallen numera, men då ska man tänka på att den stått där i nästan 2000 år.

 Tagen med Xperia XZ.

9. Sagrada Familia

Detta är en kyrka belägen i Barcelona, den började byggas 1882 men är ännu inte färdigbyggd. Den officiella invigningen var 2010 men ett av kyrktornen är fortfarande inte färdigbyggt. Trots att kyrkan inte är färdigbyggd är den alltså en kyrka som är väldigt populär att fota.

 Bildkälla: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sagrada_Fam%C3%ADlia

8. Times Square

Att befinna sig på Times Square i New York är något som alla borde få ha upplevt någon gång. Kan detta vara centrumens centrum? Om det är något ställe i världen där jag faktiskt uppskattar reklam så är det på Times Square, det är helt enkelt en del av upplevelsen.

7. Peterskyrkan

Peterskyrkan är en plats besökt av många, framförallt katoliker, då det är katolicismens huvudkyrka. Kyrkan är en av världens största och har cirka 20 000 besökare per dag. Vi kan då anta att nästan alla passar på att fota kyrkan!

 Bildkälla: https://en.wikipedia.org/wiki/St._Peter%27s_Basilica

6. Notre-Dame de Paris

Notre-Dame de Paris är en katedral som är belägen i Paris, precis som namnet antyder. Den är nästan 900 år gammal och är inte så otroligt stor som exempelvis Peterskyrkan. Men populär att fota är den!

Bildkälla: https://sv.wikipedia.org/wiki/Notre-Dame_de_Paris

5. Burj Khalifa

Det mesta på den här listan har några år på nacken. Det har Burj Khalifa också, men inte så många. Burj Khalifa är världens högsta byggnad på 828 meter. Skulle man placera 5 kaknästorn på varandra skulle med andra ord Burj Khalifa fortfarande vara högre. Jag önskar att jag någon gång kan få fota denna byggnad.

 Tagen med Xperia XZ.

4. Empire State Building

Empire State Building har varit världens högsta byggnad i hela 39 år, det är nog svårslaget. Den klassiska byggnaden belägen i New York är både ett populärt fotoobjekt och även en byggnad som är populär att åka upp i. Har du besökt Empire State Building?

 Jag besöker toppen av Empire State Building.

3. Louvren

Detta är världens mest besökta museum, och det ligger precis som Notre-Dame de Paris i Paris. Åker du hit kan du få titta på världens kändaste konstverk, Mona Lisa. Utöver att vara världens mest besökta museum är det även en av de största, och världens mest fotograferade.

Bildkälla: https://sv.wikipedia.org/wiki/Louvren

2. Big Ben

Inte någon överraskning att Big Ben placerar sig högt på listan. Egentligen är Big Ben bara själva klockan, som är en del av Westminsterpalatset. Själva tornet heter Elizabeth Tower och är nästan 100 meter högt. Har du fotat Big Ben någon gång?

 Tagen med Xperia XZ.

1. Eiffel Tower

Den självklara ettan på listan Eiffeltornet. Precis som många andra byggnader på listan så är även denna byggnad belägen i Paris. Byggnaden var världens högsta i 41 år, och kanske den mest klassiska byggnaden någonsin.

Tagen med Xperia XZ.

 

Kommentarer

Kommentera